Sjöhagen Sjöhagsvägen 16, Söderköping

Söderköping - S:t Annas Skärgård - Unikt sjötomt - Mycket exklusivt och påkostat - Enorma bryggor

Typ
Friköpt - Småhus
Antal rum
5
Boarea
159 Kvm
Biarea
131 Kvm
Tomtarea
4607 Kvm
Pris:
20 000 000 kr

Anna Ski

Ansvarig Mäklare

Malin Thörn

Fastighetsmäklare
Visning
  • Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Välkomna till detta fantastiska boende i S:t Annas Skärgård. Huvudbyggnad i toppskick med stora terrasser mot vattnet och med milsvid utsikt över havet. Gästhus med alla bekvämligheter som kan önskas. Bastuhus med dusch och pentry vid strandlinjen. Garage med plats för två bilar. Förrådshus. Brygga med båtplats samt el- och vattenstolpe. Hela fastigheten är mycket påkostad och i absolut toppskick. Lämpar sig både som permanent, sommar eller generationsboende. Fastigheten ligger i närheten av Söderköping med all dess utbud av restauranger och butiker. Söderköping är ett sommarparadis med Göta Kanal som går igenom staden med dess härliga båtliv.

Planlösning

Välkomna till detta fantastiska och unika boende i S:t Annas Skärgård med milsvid utsikt över havet! Huvudbyggnad i absolut toppskick med stora terrasser mot vattnet. Denna fantastiska utsikt över vattnet kan ses från hela huset. Gästhus, bod, dubbelgarage och bastu vid strandlinjen. Två egna bryggor med vatten- och strömförsörjning. 

Huvudbyggnad

Huvudbyggnaden består av trevliga sociala ytor mot vattnet med braskamin och snygg vedförvaring. Spröjsade skjutdörrar med utgång till terrasser från samtliga rum mot vattnet. Rymligt kök i vitt från Ballingslöv och är utrustat med vitvaror och maskiner från Siemens. Stor härlig matplats i öppen planlösning mot köket, stora spröjsade skjutdörrar ut mot den härliga terrassen. Tre stora sovrum. Rymliga badrum på varje våningsplan med sanitetsporslin av högsta kvalitet inklusive bidé samt inbyggd förvaring.
Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Siemens samt tvättho i rostfritt och fast skåpinredning. Bra avlastningsbänk och bra förvaringsmöjligheter. Två inglasade terrasser på vardera sida om huset.

Huvudbyggnaden värms upp av en jordvärmepump av märket Nibe. Hela huset genomströmmas av frisk, tempererad luft via klimatanläggningen. Huset har genomgående golvvärme. Stora terrasserna är ”vintersäkert” inglasade, utrustade med golvvärme och fullständigt isolerade. Alla takfönster är fjärrstyrda, utrustade med solgardiner och mörkläggningsgardiner. De har dessutom manuellt rullbara insektsskydd. Alla fönster i huvudbyggnaden är utrustade med säkerhetsglas.

Källarvåning

Källarvåningen inrymmer bl.a. jordvärmepump, den centrala klimatanläggningen, automatisk luftbefuktning och elektriska säkringar. Även källarvåningen har golvvärme. Huset har centraldammsugare från Nibe. Källarplanet är rymligt med mycket goda förvaringsmöjligheter.

Gästhus

Gästhus om 40 kvm ligger skyddat cirka 40 m från huvudbyggnaden med egen parkeringsplats. Gäststugan är fullt utrustad med kombinerat allrum/sovrum och kök, dusch, toalett, liten hall och en stor solterrass med panoramautsikt över havet.

Garage

Garagets bruttoyta är ca 60 m2. Det uppvärmda garaget är utrustat med gallerfönster och en säker rullport. Garaget rymmer lätt en båt och trailer med längden 8,50 m.

Bastuanläggning

Bastuanläggningen är uppförd direkt på den stora havsterrassen vid vattnet och har, förutom den rymliga bastun, naturligtvis även dusch, toalett och ett utrustat kök med vitvaror.

Bod

I den lilla verkstadsboden finns utrymme för att förvara all utrustning för vattensporter. Huset innehåller en diskbänk för fiskrensning och ett extra utrymme med en stor, uppvärmd högtryckstvätt för rengöring av båtar och andra uppgifter.

Båtbryggor

Båtbryggorna är massivt konstruerade att det går att köra med lätta fordon (t.ex. fyrhjulingar) utan problem (dock naturligtvis inte flytpontonen). Vid flytpontonen kan båtar över 15 m säkert angöras. Vattendjupet vid flytpontonen är i genomsnitt 1,75 m. Sjöbotten består av lera. Naturligtvis har båda bryggorna vatten- och strömförsörjning.

Hela anläggningen, inklusive alla hus, sidobyggnader, utomhusanläggningar, bryggor och vägar har uppförts under åren 2011–2013. Efter detta har den bara använts under sex sommarveckor varje år.
Huvudbostadshuset är byggd av betong med träpanel. Alla hustak är klädda med tegelpannor av hög kvalitet.

Fastigheten

Fastigheten består av ett bostadshus, en gäststuga, en verkstadsbod, ett mycket rymligt garage, en stor bastuanläggning i direkt anslutning till vattnet, två stora massiva bryggor och en båtslip, allt i stil som en svensk fiskeby och beläget på en över 6 500 kvm stor sjötomt, nästan helt utan insyn. Den östra och västra bryggan markerar tomtgränserna vid vattnet. Den västra bryggan är även utökad med en stor flytponton. Områdena som gränsar till fastigheten är inte bebyggda utan markerade som naturområden. Fastigheten har alltså inga direkta grannar. Strandlinjen som tillhör fastigheten uppgår till 100 m.

Du tar dig till huset först via en ca 2 km lång hårdjord grus-/sandväg (med pålitlig kommunal snöröjning vintertid). Från denna väg leder en ca 80 m lång infartsväg, avspärrad med vägbom, till objektet. Denna väg är enskild och kan bara användas av ägaren. (En ny, väl underhållen Polaris Ranger med fyrhjulsdrift och plogblad för snöröjning på den egna tomten står till förfogande.)

På grund av problem med bygglovsprocessen i planerings- och konstruktionsfasen planerades de två vinterisolerade terrasserna på väst- och östsidan av huset ursprungligen som öppna terrasser. Senare, efter beviljat bygglov, byggdes terrasserna enligt den ursprungliga planen och kan inkluderas som fullvärdig boyta. Detta resulterar i en ungefärlig boyta förutom källaren på cirka 250 m2, varav de båda terrassrummen tillsammans utgör 80 m2.

Säljarens upplysningar gällande kvm för samtliga byggnader.

Huvudbyggnaden: utan vinterisolerade terrasser ca 170 kvm, inklusive terrasser ca 250 kvm.

Källare: ca 37 kvm

Garage: ca 58 kvm

Gästhus: ca 40 kvm

Bastubyggnad: ca 18 kvm.

Verkstadsbod: ca 10 kvm

Total yta: ca 400 kvm

Båtbryggor + havsterrass ca 200 kvm.

Tomtyta 6 500 m2

Området

Fastigheten ligger 13 km från Söderköping, 60 km från Linköping och 30 km från Norrköping. Området är Sveriges fjärde största ekonomiska region. Norrköping och Linköping är universitetsstäder. Söderköping är en vacker liten stad med många turistmål och cirka 7 000 invånare, och samtidigt porten till den världsberömda Göta kanal från Östersjön. Redan i Söderköping finns ett fullständigt utbud av allt som behövs för det goda livet, och det på en mycket hög nivå.

Sjötomten är belägen i S:t Annas skärgård. I norr ligger Arkösunds skärgård och i söder Gryts skärgård. Dessa områden tillhör de vackraste skärgårdarna i Sverige och har därmed även en väl utvecklad vatteninfrastruktur utan att det upplevs som överbefolkat. En dröm för alla som älskar vattensport, fiske, segling, motorbåt, jetski, paddling m.m. Tusentals öar och holmar ligger pittoreskt utspridda i Östersjön och inbjuder till oförglömliga upplevelser och utflykter. Vid kusten är vattentemperaturen på sommaren ofta över 22 °C.

Kommunikationer

Flyg

Avståndet till den internationella flygplatsen Stockholm Arlanda är ca 240 km. 100 km är avståndet till den internationella flygplatsen Stockholm Skavsta. Även Norrköping och Linköping har flygplatser med intressanta internationella och nationella förbindelser.

Tåg

Närmaste stora järnvägsstation med förbindelser till hela Sverige ligger i Norrköping, 30 km bort.

Bil Tyskland - Sverige

Med bil från Hamburg tar det ca 10 timmar i ren restid via broarna över Stora Bält och Öresund. Förutom denna fasta vägförbindelse är det också möjligt att ta sig med färja från Rostock till Trelleborg, eller över Fehmarn Belt från Puttgarden till Rödby med liknande tidsåtgång.

Självklart kan du även – som extra höjdpunkt – färdas i egen båt över Östersjön eller via Göta kanal.

Fiber

Objektet har egen fiberanslutning med 1 GHz. Hela fastigheten är utrustat med WLAN och LAN. Astra satellit-TV. 220 V nätspänning för alla behov.

VA

Avloppsreningen sker med en modern flerkammarbrunn. Dricksvattnet kommer från egen brunn och är både välsmakande och av utmärkt kvalitet (bekräftat av expertutlåtande).

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Söderköping MOGATA-HUSBY GA:26
fnr_050187450

Gemensamhetsanläggning Söderköping MOGATA-HUSBY GA:3
fnr_050071758

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 3 856 000 kr
Mark, värde: 3 805 000 kr
Summavärde: 7 661 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2013
Värdeår: 2013

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
7 661 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
MOGATA-HUSBY 3:73

Boendeform
Friköpt - Småhus

Tv- internetutbud
Fiber, fiberanslutning med 1 GHz. Hela objektet är utrustat med WLAN och LAN. Astra satellit-TV. 220 V nätspänning för alla behov.

Pantbrev
1 st om totalt 300 000 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Villa, gästhus, garage, bastubod, förrådsbod.

Uppvärmning
Bergvärme

Fasad
Trä

Tak
Tegel

Stomme
Betong

Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om, Kommunalt/enskilt sommarvatten. Enskilt avlopp.

Plåtarbete
Lackerad plåt

Fönster
3-glas

Fakta

Pris
20 000 000 kr Pris på förfrågan!
Adress
Sjöhagen Sjöhagsvägen 16,
614 90 Söderköping
Område
Söderköping
Storlek
Boarea: 159 Kvm
Boarea: 50 Kvm
Biarea: 131 Kvm
Tomtarea: 4607 Kvm
Tomtarea: 1943 Kvm
Antal rum
5 rum och kök
Byggnadstyp
Villa, gästhus, garage, bastubod, förrådsbod.
Byggnadsår
2013
Planbestämmelser
Byggnadsplan: Husby 3:21 (1952-03-29) Ändring av detaljplan: Husby 3:21 nuvarande mogata-husby 3:21 m fl(sjöhagen),st 1 (1995-06-15) Ändring av detaljplan: ändring av ädp06 ändring av detaljplan för husby 3:21 nuvarande husby 3:21 m.fl(sjöhagen)söderköpings kn (2013-10-02)
Servitut
fnr_050071758 Gemensamhetsanläggning Söderköping MOGATA-HUSBY GA:3
fnr_050187450 Gemensamhetsanläggning Söderköping MOGATA-HUSBY GA:26