Herserudsvägen, Herserud

Lidingö - Toppskick i Herserud, med bästa läge nära bron.

Typ
Friköpt - Småhus
Antal rum
9
Boarea
269 Kvm
Biarea
55 Kvm
Tomtarea
947 Kvm
Pris:
35 000 000 kr

Anna Ski

Ansvarig Mäklare

Malin Thörn

Fastighetsmäklare

Med optimalt läge i Herserud, nära bron och med utsikt mot Värtan, ligger denna rymliga och insynsskyddade villa ritad av arkitekt Arvid Klosterborg. Fastigheten omfattar ca 325 kvm fördelat på tre våningsplan. Villan byggdes 1952 och totalrenoverades till nyskick 2020-21, med genomgående hög kvalitet. Tomten om 947 kvm har vackra stenläggningar, träterrass om drygt 200 kvm samt härligt växthus. Ett vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier öppnar upp entréplanet med generösa sällskapsytor, stort kök och en magnifik trappa i Kolmårdsmarmor. En altan mot söder om ca 35 kvm med utgång från matsalen löper längs med fasaden och skapar ett socialt och fritt uterum. På övre plan finns tre sovrum och balkong med vy över Stockholm. En trappa ned finns sovrum, bastu och separat lägenhet. Nuvarande planlösning ger sex bra sovrum. Parkeringsplats för tre bilar och garage. Bergvärme. Gångavstånd till Lidingöbanan.

Planlösning

Välkomna till denna eleganta och gedigna familjevilla om ca 325 kvm nära Lidingöbron i populära Herserud. En stilren fasad mot gatan bjuder in till stora, öppna och sociala ytor i fil och vackra parkettgolv i original. Utsikten är fri och insynsskyddad. En murad öppen spis ger fin atmosfär. Ett rymligt kök med anslutande matsalsdel knyter an till vardagsrummet. På övre planet finns tre sovrum, allrum och badrum med dusch och badkar. På nedre plan finns groventré, sovrum, gästrum, tvättstuga, bastu samt en separat lägenhet med uthyrningsmöjlighet. Fastigheten har med nuvarande planlösning sex bra sovrum. Totalt finns tre badrum, två gästtoaletter och bastu. 

 

Huset omges av flera nivåer med altaner och terrasser. På markplan finns en fantastisk terrass som skapar möjlighet till olika utomhusaktiviteter. En stor södervänd altan som sträcker sig högt över marken längs med husets fasad lockar till sociala sammanhang på soliga dagar och en privat balkong på övre plan ger utsikt över Stockholm och Värtan. På tomten finns vackra stenläggningar i röd Ölands Kalksten och fint växthus. Villan har genomgått en omfattande totalrenovering, som kombinerar den ursprungliga 50-talscharmen med modern kvalitet. Fastigheten erbjuder ett boende med mycket hög standard för de som värdesätter både sociala utrymmen tillika avskilda ytor för familjen. Parkeringsplats för tre bilar och garage med stort fönster.

 

Entréplan

Fin entré med ekdörr i original, grått klinkergolv med vattenburen golvvärme samt blyinfattat fönster. En magnifik trappa i Kolmårdsmarmor förbinder husets våningar. 

Rymlig garderob för ytterkläder. I anslutning till entré finner man även en gästtoalett.  

 

Kök:

Vackert och exklusivt kök från HTH med gott om förvaring. En rymlig köksö i vacker Carrara Bianco marmor samt rostfri bänk längs köksbänk. Samtliga köksskåp med fin underbelysning. Här finner man vitvaror såsom kyl och frys, helintegrerad diskmaskin, ugn och spis från Neff. Fläkt från Fjäråskupan. Vinkyl från MQuvee. Bra och rymligt ”kallskafferi” och städskåp. Grått klinkergolv i kök med vattenburen golvvärme. Infällda spotlights i tak från Philips Hue. Separat köksentré.

 

Matplats:

I anslutning till köket finner man en generös matplats för stort middagssällskap. Stor altan mot söder om ca 35 kvm med helglasade altandörrar och fint smidesräcke ut mot trädgården. Smidesräcket är nytillverkat efter modell av befintligt balkongräcke från byggnadsåret. Skjutdörrar leder in till vardagsrummet. Fint originalgolv i ekparkett som fortsätter in i vardagsrummet genom skjutdörrar.

 

Vardagsrum:

Ljust och generöst vardagsrum med stor öppen spis. I vardagsrummet finns plats för både soffgrupp och separat matplats eller biblioteksdel om så önskas. Stora fönsterpartier ut mot trädgården som suddar ut gränsen mellan ute och inne. Vackra ekparkettgolv i original. Fjärrstyrda vertikalmarkiser på de stora fönsterna skyddar vid behov möbler och konst från solens strålar.

 

Övre plan

På övre plan finns ett allrum som fungerar utmärkt som tv-rum med vita väggar och parkettgolv i ek. Utgång till solig balkong i söderläge med utsikt över Stockholm och Värtan.

 

Master bedroom:

Stort och generöst master bedroom med vita väggar och parkettgolv i ek. Charmiga snedtak på båda sidor.

 

Sovrum 2 & 3:

Två bra sovrum med vita väggar och parkettgolv i ek. Används idag som kontor och walk-in-closet.

 

Badrum 1:

Snyggt helkaklat badrum med beigemarmorerat kakel på väggar och golv. Tvättställ med vit kommod från Vedum samt högskåp. Badkar samt dusch med glasvägg. Handdukstork, vattenburen golvvärme och infällda spotlights i tak.

 

Soutteräng plan

Här finns groventré till huset med separat gäst-wc i anslutning till entré. Vattenburen golvvärme. 

 

Allrum/sovrum 4:

Ytterligare ett trevligt allrum/tv-rum med vita väggar och parkettgolv i ek. Kan även användas som sovrum alternativt delas in i två sovrum. Rummet kan också nyttjas som mottagning eller kontor med angränsande egen entré. Ytterligare utgång till terrassen mot söder.

 

Sovrum 5:

Ljust sovrum med vita väggar och parkettgolv i ek.

 

Tvättstuga:

Bra tvättstuga med goda förvaringsmöjligheter och avlastningsytor. Grått klinkergolv och vattenburen golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare från Huskvarna (2020) samt torkskåp från Elvita (2020).

 

Badrum 2:

Härligt badrum med spakänsla. Beigemarmorerat kakel på golv och vita väggar. Bastu från Bastuspecialisten, aggregat från Tylö, dusch och separat wc samt handdukstork och golvvärme.

 

Separat lägenhet (med sovrum 6 och badrum 3):

Här finner man en separat lägenhet med egen ingång. Praktiskt kök i vitt med svart köksbänk från IKEA med kyl/frys och diskmaskin. Separat sovrum med garderober. Badrum i vitt med dusch i grått mönstrat kakel, tvättställ med vit kommod, högskåp i vitt, tvättmaskin och torktumlare från Bosch (2015). Grå golvklinkers med golvvärme. Lägenheten går lätt att integrera i det övriga huset om så önskas.

 

Terrass:

Terrassen är tillverkad i värmebehandlad furu och omfattar cirka 200 kvm. Infällt i terrassen är plats skapad för en stor vinranka och ett plommonträd. Från terrassen löper en trappa ned till trädgården och äppelträd. Under terrassen finns ett förråd med dörr. Terrassbelysning från Philips Hue.

 

Växthus:

Växthus från Willab Garden med dubbeldörr, ca 14 kvm.

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 4 616 000 kr
Mark, värde: 6 211 000 kr
Summavärde: 10 827 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1952
Värdeår: 1952

Renoveringar

Renovering 2020/21

 

Fastigheten har totalrenoverats under 2020-21 med nya stammar, el, fönster, tak, dränering etc. De huvudsakliga renoveringarna listas nedan.

 

STORA STRUKTURELLA RENOVERINGAR

TAK - omläggning av tegeltak, ny papp, partiellt byte av spånt. Nya plåtarbeten, takluckor, skorstensplåt, nya hängrännor, stuprör, fotplåt, nya nockbrädor och montering av takstege. 

FÖNSTER - byte av samtliga fönster till 3-glasfönster, byte av terrassdörrar, öppnande av dörrparti till nya altanen. Fönster och terrassdörrar från Elitfönster.

ISOLERING - isolering av krypvinden med Isocell, cellulosaisolering.

DRÄNERING - dränering och isolering (Poridrän) av grunden mot gatan. 

EL - omdragning av el, byte och flytt av elmatarkabeln till huset. Elskåpet flyttat utomhus till fasaden, installation av wifi-kablar i huset.

VVS - nya stammar inne i huset och delvis nytt värmesystem mot golvvärmeinstallationerna. 

RADON - installation av radonsug under grunden samt utökad ventilering i hela huset. Radonmätning utförd okt-dec 2020 som påvisade radon under normvärde.

 

 

ÖVRIG RENOVERING

Skrapning, delvis byte av träpanel och målning av takkupa mot gatan samt yttre/inre sidopartier vid balkong mot trädgård. Färgen på kuporna är samma NCS som takteglet.

Byte av träpanel vid balkongen på övre plan, målning. Montage av plåtbeslag på sidopartier och kant samt tätskikt.

Installation av vattenburen golvvärme i hall och kök på entréplan, badrum övre plan, tvättstuga och nedre entrén. Pump och fördelare installerad i garaget.

Ny altan längs med hela fasaden utanför kök/vardagsrum, ca 35kvm (bygglov finns). Nytillverkning av smidesräcke med modell från husets befintliga originalräcke på balkongen.

Nya ytterdörrar (Swedoor) till kök, uthyrningslägenhet och nedre entré samt installation av Yalelås.

Renovering av befintlig entrédörr och garageport.

Renovering av garage, installation av el i garage.

Nya stengångar (röd Ölandskalksten som är original från huset har använts) från gatan till entrédörr, gång till köksentré och uthyrningslägenhet samt till trädgård. Ny trätrappa ned till uthyrningslägenhet.

Träterrasser på södra sidan av huset. Värmebehandlad ek. Belysning Philips Hue.

Fasadbelysning, armaturer från Philips Hue.

Nytt växthus (ersätter gammalt som finns markerat på tomtkarta).

Tvättstuga, med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Eldrivna vertikala markiser som skydd för solen på fönstren i vardagsrummet. 

Bastu från Bastuspecialisten, med Tylöaggregat.

Öppen spis, sotad och besiktad ua.

Ommålning av alla vattenburna radiatorer.

Ökat ventilationen i huset genom att öppna tilluftsventiler i rummen. Bifogad energideklaration är gjord innan fönsterbyte till 3-glas samt tilläggsisolering av vind.

 

 

Leverantörer/material – sammanfattning

 

Kök 

HTH 

Marmorskivor, Carrara Bianca.

Rostfri bänkskiva (gjord i ett stycke).

Vitvaror, Neff (”lillasyster” till Gaggenau)

Vinkyl MQuvee.

Köksfläkt Fjäråskupan Diskret.

Belysning, Philips Hue

 

 

Badrum, övre plan

Kommod och skåp, Vedum

Badkar, Svedbergs

Kakel, Lhådös kakel (även nedre badrum vid bastun).

 

 

Kök och badrum, lägenhet

Ikea

Tvättmaskiner, torktumlare (Bosch, 2016)

 

 

Övrigt

Färg på samtliga väggar, Nordsjö Antikvit

Ekparkett på övre samt nedre plan, Ek professionell 3-stav, Tarkett.

Ekgolv i vardagsrum, original från husets byggår – slipad och oljad.

Marmortrappa hall, putsad, original från husets byggår, enl. uppgift Kolmårdsmarmor.

Området

Här bor ni med kort gångavstånd till Millesgården, matbutiker, kommunikationer, apotek, bageri och gym. Tio minuter med bil till Stureplan, alternativt Lidingöbanan. Den som istället föredrar att promenera eller cykla kommer uppskatta strandpromenaden och cykelstråket som leder in mot city.

Bilplats

Garage och parkering:

Parkeringsplats som rymmer tre bilar återfinns framför huset. Garage med ett stort fönster som rymmer en bil. Garageporten är original i i ek.

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
10 827 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
SÖDERMANLAND 21

Boendeform
Friköpt - Småhus

Tv- internetutbud
Fiber

Pantbrev
8 st om totalt 2 236 000 kr

Energiklass

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Villa

Uppvärmning
Bergvärme

Ventilation
Självdrag

Fasad
Tegel, detaljer av trä

Tak
Tegel

Bjälklag
Betong

Stomme
Betong

Grundmur
Betong

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Plåtarbete
Lackerad plåt

Grundläggning
Grundsulor med mellangjutna betonggolv

Fönster
3-glas

Fakta

Pris
35 000 000 kr Högstbjudande
Adress
Herserudsvägen,
181 50 Lidingö
Område
Herserud
Storlek
Boarea: 269 Kvm
Biarea: 55 Kvm
Tomtarea: 947 Kvm
Antal rum
9 rum och kök
Byggnadstyp
Villa
Byggnadsår
1952
Byggnadsår kommentar
Genomgående renovering 2020/2021
Planbestämmelser
Stadsplan: Baggeby (1937-01-08) Stadsplan: Herserud(lappland södra,södermanland) (1968-03-05) Tomtindelning: Södermanland (1949-10-05) (1968-03-05)