Källängsvägen 28, Näset

Lidingö - Näset - Välplanerad 4:a med fina originaldetaljer

Typ
Bostadsrätt - Lägenhet
Antal rum
4
Pris:
3 800 000 kr

Malin Thörn

Ansvarig Mäklare

Ring gärna för privat visning! Välkomna till denna välplanerade och trevliga 4:a med flera fina originaldetaljer bevarade. Vardagsrum med originalgolv, tre bra sovrum och kök med matplats. Renoverat badrum med dusch samt gäst-wc. Närhet till kommunikationer, skolor, förskolor samt affärer. Centralt beläget hittar man Näsets egna torg, Källängstorget med planteringar, sittplatser och fontän. Här hittar du en mindre men välsorterad ICA-butik, restaurang, frisör samt några övriga lokala företagare. Till Ropsten tar man sig lätt med buss eller bil och det går även alldeles utmärkt att cykla för den som föredrar det, eftersom avståndet är mindre än tre kilometer.

Planlösning

Välkomna till denna trevliga 4:a med flera originaldetaljer bevarade. Tre bra sovrum, kök samt vardagsrum med vackert parkettgolv. Centralt belägen på Näset med omedelbar närhet till kommunikationer och mataffär.

Entrè: Bra hall med klädkammare och fint marmorerat stengolv. I anslutning till entré finns även gäst-wc med grått klinkergolv och vita väggar.

Vardagsrum: Stort och fint vardagsrum med vackert parkettgolv och ljusa väggar. Plats för både soffgrupp och matplats om så önskas.

Kök: Vitt kök i original. Vitvaror såsom spis, ugn och kyl/frys. Bänkskiva i rostfritt med vitt kakel ovan. Gott om förvaring med skåp, lådor och avlastningsytor. Plats för matgrupp.

Sovrum 1, 2 & 3: Tre bra sovrum med målade väggar varav ett med inbyggda garderober.

Bad: Badrum med duschkabin. Grått klinkergolv och vita väggar. Handfat med spegelskåp ovan.

Bra läge på Näset med närhet till den härliga naturen som ön har att erbjuda och inom ett par minuter når man fina jogging- och promenadstråk, bland annat Lidingöloppsspåret. Lidingö golfbana ligger väldigt nära. Spelar man inte golf så går här utmärkt att åka skidor om vintrarna och det är bara att ta skidorna över axeln och promenera ner. Vid Grönsta prästgård i kanten på skogen finner man mysiga Lidingö musteri & Fiket. Närhet till kommunikationer, skolor, förskolor samt affärer. Centralt beläget hittar man Näsets egna torg, Källängstorget med planteringar, sittplatser och fontän. Här hittar du en mindre men välsorterad ICA-butik, restaurang, frisör samt några övriga lokala företagare. Till Ropsten tar man sig lätt med buss eller bil och det går även alldeles utmärkt att cykla för den som föredrar det, eftersom avståndet är mindre än tre kilometer.

Bilplats

Bilplats - Föreningen har sammanlagt 10 P-platser och 6 garage. Avgiften för P-plats är 500 kr, garagen varierar mellan

1 280-1 775 kr beroende på storlek.

Förening

Föreningen köpte marken om 1.359 kvm och huset 2018. I föreningen finns 37 lägenheter med adress Källängsvägen 28 på Lidingö om total boarea 3.074 kvm. Föreningen har även 112 kvm som är lokalyta. Föreningen hyr ut 1 lokal, 2 förråd och 1 plats för telemast. Av föreningens lägenheter är 11 fortfarande hyresrätter och utgör ett dolt kapital. Så snart de blir lediga kommer de säljas vilket ger ett tillskott till föreningen.

PARKERING: 10 parkeringsplatser och 6 garageplatser.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Förråd finns i källaren. Föreningen har en tvättstuga i entréplanet. Utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt mangel och torkrum. I entréplanet finns även cykelrum.

TV / INTERNET: Erbjuds via ComHem.

EKONOMI: Föreningen har 11 hyresrätter som omfattar ca 900 kvm, vilka kommer säljas så snart de blir lediga. Föreningen har även en lokal som de har fått beviljat bygglov för att göra 2 bostadsrätter om 75 kvm vardera och tillhörande uteplats som kommer säljas så snart de är klara. Föreningen har inte någon avgiftsändring planerad.

Ekonomi

Förvaltning - Ekonomisk förvaltning RKO redovisningskonsulter. Teknisk förvaltning sköts av BK Kraft.

Avgift - Avgiften betalas per månad. Inga övriga avgiftsändringar aktuella för närvarande.

Överlåtelse - och pantsättningsavgift Föreningen tar ut överlåtelse- och pantsättningsavgift av köpare och pantsättare på 2,5% respektive 1% av ett prisbasbelopp.

Renovering

Renovering i lägenhet:

2020 - Nytt golv i kök samt ny spis.

2019 - Ytskikt målade, nya golv i sovrummen.

2017 - Nytt bad och gäst-wc

 

Renovering och underhåll fastighet:

Under 2021 kommer man installera laddstolpar till parkering och garageplatser. Man har planer att putsa om fasaden om ca 2 år.

2022 - Bytt de liggande stammarna.

2020 - Renoverad tvättstuga

2020 - Fönsterbyte till 3-glasfönster.

2019 - Målat trapphuset och installerat postboxar.

2016 - Marmorgolven slipades och behandlades i entré och trappor.

2015 - Målning av trapphus.

2009 - Bytt ut hela fjärrvärmeanläggningen och monterat issolerglas på samtliga bostadsfönster.

2009 - Balkongerna renoverades.

2009 - Byte av frånluftsfläkt

2002 - Tvättstuga

1989 - Fasad, fönster och balkonger

Allmänt om fastigheten

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Tv- internetutbud
Com hem

Energiklass

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Bostadsrätt

Uppvärmning
Fjärrvärme

Fakta

Pris
3 800 000 kr Högstbjudande
Avgift
4 364 kr/mån
Adress
Källängsvägen 28,
181 44 Lidingö
Område
Näset
Storlek
Boarea: 81 Kvm
Antal rum
4 rum och kök
Våning
1 av 9
Hiss
Ja
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Byggnadsår
1959