Klippuddsstigen 4, Käppala

Lidingö - Käppala - Våning med hög internationell standard och magnifik vy över Stockholms inlopp.

Typ
Bostadsrätt - Lägenhet
Antal rum
3.5
Pris:
25 000 000 kr

Malin Thörn

Ansvarig Mäklare
Visning
  • Ring för privat visning.

Välkomna till denna fantastiska våning om 235 kvm med magnifik utsikt över Stockholms inlopp. Fastighet med anor från 1910 och tillhör en av Lidingös vackraste fastigheter och är belägen på en sjötomt längs Lidingös östra sida. Våningen håller en hög internationell standard med exklusiva materialval genomgående i hela våningen.

Planlösng

Välkomna till denna fantastiska våning med magnifik utsikt över Stockholms inlopp. Fastighet med anor från 1910 och tillhör en av Lidingös vackraste fastigheter och är belägen på en sjötomt längs Lidingös östra sida med egen brygga. Våningen håller en hög internationell standard med exklusiva materialval genomgående i hela våningen.

 

Här välkomnas man av en rymlig möblerbar entré med två garderober längs vägg med skjutdörrar. Spröjsad glasdörr som leder ut till balkong mot fastighetens innergård. Ljusa väggar, vacker fiskbensparkett och fina originaldetaljer finns bevarade i hela våningen. 

Fån hallen möts man av ett fantastiskt vardagsrum med ett valvformat tak med en höjd på 7.5m. Taket är utsmyckat med vacker stuckatur och ett spröjsat fönster som når från golv upp till tak och vetter ut mot vattnet vilket får rummet att bada i ljus. Franska skjutdörrar delar av hall och vardagsrum.

I fil med vardagsrummet finner man ett tv-rum/sovrum med kakelugn och utgång till en av de tre längsgående balkongerna. Här finns möjlighet att dela av rummet och få ytterligare ett sovrum om så önskas. Badrum med dusch finns i anslutning till detta rum.

Till vänster från vardagsrummet finner man ett stort och generöst masterbedroom med badrum en suite. Kakelugn och stort vackert fönsterparti ut mot vattnet och vackra pardörrar som leder ut till balkong i sydöst samt gott om garderobsförvaring. 

Badrum en suite som ger en härlig spakänsla. Här infrias alla förväntningar med väggar prydda med glaskakel och golv i sten. I mitten av badrummet finns ett sort platsbyggt badkar i sten samt i anslutning till badkar finner man en inglasad dusch samt separat wc. Platsbyyd bänk med dubbla tvättställ och gigantisk spegel ovan. Här finns även in garderob som kan omvandlas till bastu om så önskas.

Det Italienska köket från Minotti är av högsta kvalitet. I köket finner man samtliga vitvaror från Gaggenau såsom varmluftsugn, micro, diskmaskin och kaffemaskin. Två inbyggda vinkylar samt väl dolda förvaringsmöjligheter och skafferilösningar. I anslutning till kök finner man även gäst-wc samt tvättstuga med maskiner från Miele.

 

Ytterligare tillhörande finesser i denna påkostade våning är Bose ljudsystem, mörkläggningsgardiner, larm med kameror, trådlöst bredband och inbyggda flosslampor. Bekvämt och njutbart boende i en fridfull och privat omgivning med vacker natur. Vid fastigheten finns en kullerstensbelagd innergård med tillhörande parkeringsplats till varje våning. Egen brygga vid strandkanten.

Föreningen

Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Gripen, 716422-7139. Det är en äkta bostadsrättsförening. 

Föreningen har 17 lägenheter och samtliga upplåts med bostadsrätt. Lägenheterna är inrymda i fyra byggnader, Villa Klippudden, två parhus och ett radhus. Det finns inga kommersiella lokaler. 

1994-1995 renoverades villan, byggdes om till fem bostadsrätter. Under samma tid uppfördes övriga byggnader utmed stranden. Under 2014-2015 genomfördes relativt omfattande renoveringar. Under 2015 har en av tillfartsvägarna lagts om, värme är nerlagd i vägen och därefter har vägen asfalterats. Genom omläggningen av vägen har framkomligheten förgående och motorfordon förbättrats, i synnerhet under vintertid. 

Föreningen tar ut överlåtelseavgift på 1 200 kr, som betalas av köparen. Vid pantsättning tar föreningen ut en handläggningsavgift på 900 kr. Föreningen är ansluten till Telias bredbandsnät, som erbjuder internet, TV och IP-telefoni. Medlemmen tecknar separat avtal med Telia, vad gäller TV och telefoni. 

Renoveringar

Föreningen

2015 - En av tillfartsvägarna lagts om, värme är nerlagd i vägen och därefter har vägen asfalterats.

2013 - Ny brygga anlagd

2012 - Gården underhålls löpande

2008 - Uppvärmningssystemet är utökat och förbättrat

 

Lägenheten

2018 - Golven slipades och betsades

2015 - Hela våningen målades om

Villa Klippudden

Villa Klippudden vid Halvkakssundets norra strand är den första byggnad som uppfördes vid 1900-talets början i det planerat bostadsområde i Käppala för storskalig patricierbebyggelse, benämnt "Segeledens Villaområde". Klippudden uppfördes 1910 av kaptenen vid Kungl. Upplands regemente, konstnären m m Otto Gripensvärd efter utförda ritningar av honom själv, biträdd av byggnadsingenjören Eric Häggmark, Uppsala. Till sitt yttre är Villa Klippudden, jämte Dramatiska Teatern och Thielska galleriet i Stockholm, veterligen det bästa exemplet i Stockholms län på en strikt kubistisk jugendarkitektur i den världsberömda Wienarkitekten Joseph Maria Olbrichs anda. Karaktäristiskt för dessa byggnader är att de ofta vitputsade murarna gavs ett nästan immateriellt utseende och dolde helt ytterväggens egentliga material. Stora obrutna väggskivor kontrasterades mot stora utskärningar för verandor eller pergolor. Taken var ofta flacka och vilade lätt med stora takutsprång på tunna konsoler. Denna oförvanskade Wienjugend är såsom villaarkitektur betydligt mer sällsynt förekommande i Sverige än andra europeiska jugendstilar.
Invändigt i Villa Klippudden förekommer på de putsade väggarna rikligt med dekorationsmåleri av Fabian Månssons skola, och ett rum i östgaveln domineras av ett blyinfattat fönster av kolossalformat. De ursprungliga öppna spisarna och kakelugnarna finns i huvudsak bevarade.

Info

Pantsättningsavgift 476kr. Överlåtelseavgift 1 190kr. Engångsavgift som betalas av köparen.

Allmänt om fastigheten

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Tv- internetutbud
Telia, bredband (fiber) med hastighet 100/100 Mbit/s.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Bostadsrätt

Ventilation
Självdrag

Fakta

Pris
25 000 000 kr Högstbjudande
Avgift
12 850 kr/mån
Adress
Klippuddsstigen 4,
181 65 Lidingö
Område
Käppala
Storlek
Boarea: 235 Kvm
Antal rum
3.5 rum och kök
Våning
2 av 3
Hiss
Ja
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Byggnadsår
1910