Herserudsvägen 8, Herserud

Lidingö - Hiertagården - Ljus 2:a med balkong och sjöglimt.

Typ
Bostadsrätt - Lägenhet
Antal rum
2
Pris:
3 700 000 kr

Cecilia Mattsson

Ansvarig Mäklare

Charlotte Miöen

Reg. Fastighetsmäklare

Nu finns det tillfälle att förvärva en ljus och trevlig 2:a på Hiertagården med inglasad balkong och sjöglimt. Här flödar ljuset in i det generösa vardagsrummet med parkettgolv. Trevligt arbetskök i öppen planlösning med vardagsrummet. Ljust sovrum med parkettgolv. Stor klädkammare invid sovrummet. Rymligt badrum med dusch och tvättpelare. Detta är ett fantastiskt 55+ boende som erbjuder så mycket mer än bara ett boende. Här har du tillgång till gemensamma sällskapsutrymmen såsom restaurang, bibliotek, festvåning och pool. Dessutom finns två gästlägenheter att disponera. I avgiften ingår värme, vatten, ComHems basutbud, städning 1 ggr/mån och fönsterputs 1ggr/år samt tillgång till alla gemensamhetsutrymmen. Attraktivt belägen i Herserud/Torsvik med gångavstånd till bussar, mataffär, bageri och vårdcentral. Vänligen ring Cecilia Mattsson 070 209 64 86 för privat visning.

Planlösning

Välkommen in i denna ljusa och trevliga 2:a med balkong och sjöglimt.

 

HALL: Mindre hall med avhängningsmöjlighet.

 

KÖK: Trevligt arbetskök med öppen planlösning mot vardagsrummet vilket skapar en luftig känsla och ett härligt ljus. Vita släta skåpsluckor, bänkskiva i vit laminat och rostfri diskbänk. Spis med keramikhäll från Electrolux, diskmaskin från Siemens, Kylskåp från Electrolux.

 

VARDAGSRUM: Ljust och rymligt vardagsrum med gott om plats för både matbord och soffgrupp. Fin utsikt  med sjöglimt mot den välskötta entrégården. Utgång till stor inglasad balkong med infravärme. Parkettgolv.

 

SOVRUM: Ljust och fint sovrum med plats för både säng och garderob eller byrå. Parkettgolv. 

 

KLÄDKAMMARE: Rymlig klädkammare med gott om plats för förvaring.

 

BADRUM: Badrum med dusch, tvättpelare, handdukstork, handfat med skåp ovan samt wc. Halvkaklade vita väggar samt blå plastmatta på golvet.

 

 

Tv och bredband

Fastigheten är fiberansluten via ComHem som är indraget i varje lägenhet. Basutbud Kabel-Tv ingår i månadsavgiften. Abonnemang tecknas för varje enskild medlem efter eget önskemål. .  

Parkering

Föreningen disponerar 44 stycken parkeringsplatser. Det finns olika typer av parkeringsplatser. P-plats utan elstolpe, 100 kr/mån, P-plats med elstolpe, 200 kr/mån, Carport, 300 kr/mån. 

Brf Hiertagården

Brf Hiertagården är en aktiv 55+ förening med mycket att erbjuda sina medlemmar. Föreningen består av tre punkthus med fem våningar, byggda 1987-88 samt ett gemensamt klubbhus. I Klubbhuset finns flera gemensamma ytor att nyttja. 

Festvåningen bokas och nyttjas av föreningens medlemmar, kostnadsfritt enligt först till kvarn principen. Festvåningen är fullt utrustad med porslin samt extra bord och stolar för det större sällskapet. Intill matsalen finns ett fullt utrustat pentry att nyttja för egen mat eller för att ta emot mat från cateringfirman. Här finns också en ljudanläggning och ett piano. Cateringfirman och klubbhusets kök och matsal hittar du en trappa ner.

För att hålla igång finns här också en motionssal utrustad med diverse redskap. Här finns också bastu och en uppvärmd pool för dig eller kanske för ett bad tillsammans med barnbarnen. Säsongsvis genomförs ledarledd gymnastik, chi-gong och vattengymnastik i lokalerna.

Har du ofta gäster på besök? Då bor de bekvämt i en av två övernattningslägenheter som föreningen erbjuder sina medlemmar att hyra. Den ena har två bäddar och den andra har fyra bäddar, bägge utrustade för självhushåll. 

Som om det inte vore nog, här finns också en aktiv bridgeklubb, möjlighet att spela biljard och dart och sommartid en boulebana i den vackra, parkliknande trädgården som tillhör föreningen.

 

www.hiertagarden.se

 

Tvättstuga och förråd

Tvättstuga finns i källarplan Herserudsvägen 6 och 8. 
 
I föreningen finns två stycken gästlägenheter som går att hyra för besökande.

Till varje lägenhet finns ett tillhörande förråd om ca 6 kvm.

Restaurang och festvåning

Restaurangen är tills vidare stängd pga Corona. Däremot finns det möjlighet att köpa måltider från restaurangen. Varje fredag kommer det upp menyer på anslagstavlan i porten där man kan anteckna vilka dagar man önskar mat levererad till sig. Kostnad 95kr/ måltid som man debiteras för efterhand.

Festvåning och sällskapsrum finns i samma hus som restaurangen. Medlemmarna kan disponera de vackra lokalerna utan kostnad för egna tillställningar och olika trivselaktiviteter (se nedan). Festvåningen är utrustad med en full uppsättning av glas, porslin och bestick och extra bord och stolar för det stora kalaset. I köket finns kyl/frys, mikro och diskmaskin. Köket kan användas för egen mat eller för att ta emot beställd mat från cateringfirma. En musik- och högtalaranläggning och ett piano finns tillgängligt.

Kommunikation

Bussar

Busshållplats till Lidingö C finns i anslutning till Hiertagården. Till busshållplats för resa till stan med T-bana (Ropsten) är gångtiden några minuter. Bussarna går här mycket tätt då nästan alla bussar till/från Ropsten stannar vid Torsvikstorg (en hållplats från Ropsten och två till Lidingö Centrum).

För besökare till Hiertagården följ anvisningar vid Torsvikstorg till Millesgården som också ligger på Herserudsvägen men 400 m längre bort.

 

Tåg (Lidingöbanan)

Ett alternativ till buss är tåget som förutom att ansluta till T-banan vid Ropsten också med fördel kan tas åt andra hållet till ändhållplatsen Gåshaga, där båttrafiken till Stockholm eller ut till skärgården ansluter till Gåshaga Brygga.

Allmänt om fastigheten

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Tv- internetutbud
Fiber via ComHem

Energiklass

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Bostadsrätt

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)

Fönster
3-glas

Fakta

Pris
3 700 000 kr
Avgift
5 682 kr/mån
Adress
Herserudsvägen 8,
181 50 Lidingö
Område
Herserud
Storlek
Boarea: 62 Kvm
Antal rum
2
Våning
1
Hiss
Ja
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Byggnadsår
1987-88