Gåshaga brygga 12, Gåshaga

Lidingö - Gåshaga - Studiohus - Takterrass om 88 kvm - Båtplats - Sjöbod - Livsstilsboende

Typ
Friköpt - Småhus
Antal rum
7
Boarea
244 Kvm
Biarea
4 Kvm
Tomtarea
165 Kvm
Pris:
16 500 000 kr
Senaste bud
15 500 000 kr

Anna Ski

Ansvarig Mäklare

Charlotte Miöen

Reg. Fastighetsmäklare

Exklusivt, privat, studiohus i Gåshaga om 244 kvm. Tre våningsplan samt takterrass. Två uteplatser i markplan samt insynsskyddad takterrass om 88 kvm. Uteplatserna på entréplan i kombination med övre planets dubbla vardagsrum, panoramafönster ger en exklusive känsla där ute och inne möts. Läget ger möjlighet till ett aktivt båtliv likväl som avskilt uteliv på taket. Planlösningen skapar stora umgängesytor. På nedre plan finns hall, gästtoalett med dusch, lounge med välkomnande uteplats vi entrén. Rymligt kök från Italienska Boffi, dubbla arbetsbänkar i Carrara marmor. Ansluter till matsal och till den vackert belysta uteplatsen, två förråd, skjutdörrar till vinkyl/förvaring. Plan tre: samlar master bedroom, walk-in closet, 2 sovrum, lyxigt badrum, med dusch, badkar och tvättpelare. Interiören håller hög standard. Ett livsstilsboende som erbjuder en skärgårdskänsla i kombination med ett rikt socialt liv med bra restauranger, M3 Gym, Padel, skolor, båtpendeln och Lidingöbanan.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning LIDINGÖ LYFTKRANEN GA:1
GA4

Gemensamhetsanläggning LIDINGÖ LYFTKRANEN GA:4
GA3

Gemensamhetsanläggning LIDINGÖ LYFTKRANEN GA:3
GA2

Gemensamhetsanläggning LIDINGÖ LYFTKRANEN GA:2
GA1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 4 635 000 kr
Mark, värde: 5 600 000 kr
Summavärde: 10 235 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2002
Värdeår: 2002

Livet mellan husen

Kommunikationer: 

Tider för båttrafiken. http://www.waxholmsbolaget.se

SL- Lidingöbanan, 20 minuter till Ropsten. http://sl.se

 

Närliggande grundskola:

Futuraskolan: http://www.futuraskolan.se/school/lidingo-gashaga/

 

Restauranger i närområdet och på Lidingö:

Pier 16 - God mat med italienska inslag. http://www.pier16.se

Restaurang Bryggan - Speciellt populär under sommaren. http://www.restaurangbryggan.se

 

Generell info:

Lidingösidan- Dagliga nyheter och aktuella evangemang på ön. http://www.lidingosidan.se

Lidingö stad - Allt officiellt om Lidingö. http://www.lidingo.seRR

Planbeskrivning

Gåshaga Brygga är en skärgårdsidyll på Lidingö vid Hustegafjärden endast ca 20 min från city. Gåshaga består av tre delar. Gåshaga Brygga med radhus, Gåshaga Pirar med flerfamiljshus och radhus samt Gåshaga Strand med friliggande villor. Här finns 40 stycken designade radhus i 8 olika enheter, 2 båthamnar med egna bryggor samt tillhörande sjöbodar. Området rymmer även en boulebana samt en putting green.   Gåshaga Brygga uppfördes år 2001 i regi av arkitekten Thomas Sandell, arkitektbyrån Sandell/Sandberg och NCC. Målet var att förvandla historisk industrimark till en modern boendemiljö. Området och fastigheterna är omtalade för sin moderna, påkostade, stilrena underhållsfria och funktionella design. Gåshaga Brygga präglas av den omedelbara och självklara kontakten med vattnet, småbåtshamnarna och sjöbodarna. Härifrån har man första parkett att åskåda seglingstävlingar och stora kryssningsfartyg i farleden.  

 

Studiohus med en härlig utsikt mot Stockholms inlopp och från den egna takterrassen samt egen båtplats och tillhörande förråd nere vid båtplatsen. Från entrén ligger den första altanen i med odlingslådor och plantering. Rymlig hall med garderobsvägg från Italienska Boffi, mysig loungdel därifrån blickar ser rakt igenom huset. Andra våningen inrymmer dubbla sällskapsrum med ett fantastiskt ljusinsläpp, stora panoramafönster och ett gästrum. Övreplan med tre sovrum stort lyxigt badrum med både dusch och badkar. Tvättavdelning i badrummet. Trappa upp till den generösa takterrassen om 88 kvm. Gångavstånd till flertalet restauranger, lekplatser och grönområden. Futuraskolan, M3 Gym, Båtpendeln och Lidingö Banan.

 ENTRÈPLAN 

 

HALL:  Entré med garderobsvägg och bokhyllor

 

GÄSTWC: Gästwc med toalett, handfat och dusch. 

 

LOUNGE: Öppet och ljust vardagsrum med fönsterpartier från golv till tak som skapar ett magiskt ljusinsläpp. Utgång till insynsskyddad uteplats på framsidan av huset. Ljusa ytskick. Här har man målat bokhyllan med speciell färg där inte damm syns. 

 

KÖK/MATSAL: Ljusa ytskickt. Öppen planlösning till Loungedel. Vita, släta skåpsluckor (Boffi) med gott om förvaring.Två arbetsbänkar i Carrera marmor.  Kyl (2 st), frys, ugn, spis och mikrovågsugn från Miele. Ytterligare en kyl från LG. Ledlampor i taket. 


ÖVRE PLAN

 

DUBBLA VARDAGSRUM: Två, öppna och ljusa vardagsrum med stora fönsterpartier som ger fint ljusinsläpp till hela våningsplanet. 

ARBETSRUM/SOVRUM: Ljust, trevligt rum med plats för sovrum eller arbetsrum.

 

TREDJE PLAN:

MASTER BEDROOM: Generöst sovrum med walk-in-closet samt egen ingång till gemensamt badrum. Stora fönsterpartier. Ljusa ytskickt. 

SOVRUM 1 & 2: Två bra och ljusa sovrum/kontor. Stora fönsterpartier i båda rummen som ger ett fint ljusinsläpp. Ljusa ytskick. 

TAKTERRASS: Magisk takterrass om ca 88 kvm med milsvid utsikt. Här får man plats med både solstolar och loungegrupper. På takterrassen finns det eluttag och vattenutkastare. Räcke av glas mot tre sidor, söder/väster/norr och med solläge hela dagen.

ÖVRIGT:  Integrerat Sonos sound system. 

Till fastigheten hör en privat båtplats, garageplats (med el-uttag) och parkeringsplats.

En samfällighetsförening förvaltar gemensamhetsanläggningar såsom pirar, bryggor, vägar, belysning, grönområden, parkeringar, garage, parabolanläggningar, bredband och sophantering. Samtliga 40 fastigheter är medlemmar i föreningen mor en kostnad på 2.200 kr/månaden.

Bostäderna utgår från en gemensam tanke "att förena det bekväma urbana livet med traditionellt skärgårdsliv, sjökontakt och båtliv i en naturomgärdad miljö”. Här finns 40 stycken designade radhus i åtta lika enheter, två båthamnar med egna bryggor med tillhörande sjöbodar. Husen är byggda i en stram funktionalistisk stil i tidens anda och underhållsfria. Gåshaga Brygga är ett helt nytt kapitel i svensk byggnadskonst.

Grundläggning av betongplatta med underliggande isolering på betong pir som grundlagts på pålar nedborrade i berg. Fasad av sandblästrad stålplåt och lärkträ. Glaspartier med målade aluminiumkarmar och bågar.

All teknik är samlad i det så kallade teknikrummet. Huset värms upp genom ett vattenburet fjärrvärmesystem med golvvärme och konvektorer. Från och tilluftsaggregat med värmeväxlare.

Markisen fungerar automatiskt och styrs av sol och vind genom en sensor, men kan även regleras manuellt.

På takterrassen finns det eluttag och vattenutkastare. Räcke av glas mot tre sidor, söder/väster/norr och med solläge hela dagen.

 

Planbeskrivning detaljerad

Entrén ligger i anslutning till en insynsskyddad och stensatt uteplats. Välkomnande hall med platsbyggd garderobsvägg, gott om plats för ytterkläder. Från entréplanets trivsamma sällskapsrum nås den stensatta uteplatsen via en glasad altandörr. Stilrent och påkostat badrum inrett med vit pennymosaik, dusch, tvättställ och WC. Exklusivt kök från italienska Boffi med full maskinell utrustning från Miele. Vita högblanka köksluckor, vackra bänkskivor i Carraramarmor med generösa arbetsytor. Gott om förvaring. Från köket är det öppet i tak upp till sällskapsrummet på våningsplanet ovanför vilket ger en takhöjd om ca 5,7 m. Fantastiskt effektfullt, öppningen tillför karaktär och bidrar till en härlig atmosfär och en enorm rymd. I anslutning till köket ligger den stora matplatsen med sittplats för det stora sällskapet. Ett magnifikt fönsterparti med glasad altandörr leder ut till den insynsskyddade och trivsamma uteplatsen. Två bra förråd i anslutning till kök och matplats, varav det ena utrymmet rymmer fastighetens teknik. 

Stilren trappa med dekorativ belysning infälld i väggen leder upp till det övre planets generösa och härliga sällskapsrum som vetter mot havet. Den stora öppningen ner mot köket bidrar till en härlig och luftig känsla samt en naturlig kontakt med det levande entréplanet. Våningsplanet rymmer även ett stort och härligt sovrum som med fördel kan byggas om till ytterligare ett sovrum vid behov. Garderober från Geco. Mellan sällskapsrummet och sovrummet har man platsbyggt en praktisk arbetsplats i pianolack med goda förvaringsutrymmen. Genomgående oljade ekgolv, målade vita väggar och generösa fönsterpartier varav ett med havsutsikt. 

Det tredje planet rymmer ytterligare tre härliga sovrum och ett stort och lyxigt badrum med spa-känsla. Master bedroom med den rogivande utsikten över havet och den vackra omgivningen. Garderober från Geco. Extraordinärt, stilrent och påkostat badrum inrett med en exklusiv mosaik i Carraramarmor Frostade glasväggar, tak i frostade glasskivor, ljuvligt äggformat fristående badkar i corian, rymlig dusch, golvvärme, handdukstork, bra förvaring, tvättmaskin samt torktumlare. Badrummet beläget i hjärtat av våningsplanet är utrustat med två glasade skjutdörrar för att lätt kunna nås från samtliga sovrum. 

Det inglasasde trapphuset leder upp till den stensatta takterrassen om ca 65 kvm med plats för det stora sällskapet. Här skiner solen hela dagen. Den generösa takterrassen rymmer en stor matplats, solstolar, loungemöbler, krukor, lyktor och grill. Havsutsikten från terrassen måste upplevas! 

Ett exklusivt, mycket tilltalande och eftertraktat livsstilsboende med härlig havsutsikt och självklar skärgårdskänsla, egen båtplats och sjöbod i en underbar marin miljö. Närhet till strandpromenaden, badplatser, båthamnar, restauranger, caféer samt promenadstråk och grönområden som Ekholmsnäs och Långängens naturreservat, bra kommunikationer och båtförbindelser, förskolor, skolor, mataffärer samt mindre närcentra. Välkommen till ett perfekt boende endast 20 minuter från Stockholms innerstad.

Samfälligheten

Hur ska man se värdet av fasader i rostfritt stål, obehandlad lärkpanel och råa betongytor? Hur kan man känna tryggheten i stålpelares grepp om en bergig havsbotten? Hur kan man förstå betongväggars tjocklek och den komfort det ger människorna? Vad är det som gör en ren och minimalistisk interiör så rik på möjligheter?

På sydöstra udden av Lidingö, i skärningspunkten mellan stad och skärgård, ligger Gåshaga Brygga. Här har idéer om en ny sorts boende förvandlats till verklighet. Ett boende med rötterna i jorden och själen i havet.

Kvalitet kan betyda många saker. Det kan vara en avskalad enkelhet som lämnar mer livsrum för människan. Det kan vara ljudet av kluckande vågor en ljummen kväll eller istapparnas klockspel om våren. Det kan vara ädla material som motstår tidens gång utan underhåll. Det kan vara tidlös design vars värde bara ökar genom åren. Det kan vara ett boende som kombinerar livsstilar som hittills varit oförenliga. (http://www.gashaga-brygga.se/) 

 

Kika in på: http://www.gashaga-brygga.se/

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
10 235 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
LYFTKRANEN 9

Boendeform
Friköpt - Småhus

Tv- internetutbud
Fiber

Pantbrev
7 st om totalt 10 671 200 kr

Energiklass

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Villa

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Mekanisk till- och frånluft

Fasad
Sandblästrad stålplåt och lärkträ

Tak
Rostfri bandplåt

Bjälklag
Betong

Stomme
Betong

Grundmur
Betong

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Plåtarbete
Lackerad plåt

Grundläggning
Betongplatta

Fönster
Energiglas

Fakta

Aktuellt bud
15 500 000 kr
Pris
16 500 000 kr
Adress
Gåshaga brygga 12,
181 66 Lidingö
Område
Gåshaga
Storlek
Boarea: 244 Kvm
Biarea: 4 Kvm
Tomtarea: 165 Kvm
Antal rum
7 rum och kök
Byggnadstyp
Villa
Byggnadsår
2002
Planbestämmelser
Ändring av DP: Gåshaga brygga (1999-11-16) Detaljplan: Gåshaga brygga (1999-02-22)
Servitut
GA1 Gemensamhetsanläggning LIDINGÖ LYFTKRANEN GA:2
GA2 Gemensamhetsanläggning LIDINGÖ LYFTKRANEN GA:3
GA3 Gemensamhetsanläggning LIDINGÖ LYFTKRANEN GA:4
GA4 Gemensamhetsanläggning LIDINGÖ LYFTKRANEN GA:1

Driftskostnader

Värme: 16 233 kr/år
El: 22 781 kr/år
Samfällighet: 30 000 kr/år
Övrigt: 7 704 kr/år
Driftskostnader totalt: 76 718 kr/år