Grev Magnigatan 13, Östermalm

Östermalm - Grev Magnigatan 13 - Sekelskifte - Optimalt planerad - Terrass

Typ
Bostadsrätt - Lägenhet
Antal rum
3
Pris
6 495 000 kr

Malin Thörn

Ansvarig Mäklare
Visning
  • Tisdag 3/10 12:00 - 12:45

Designad studio av internationell standard. Optimalt planerad, minutiöst renoverad 3:a med egen terrass invid Strandvägen. Badrum en-suite och gäst wc. Förening med god ekonomi. Måste ses!

Förening

Brf Styrmannen 18 förvärvade fastigheten 1993. Föreningen äger fastigheten uppförd med ett vackert hus från 1923-24 i ett av Stockholms och Östermalms mest attraktiva lägen. I huset finns 17 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt, en lägenhet om ca 60 kvm upplåten med hyresrätt (dold tillgång) och två hyreslokaler samt 19 garageplatser. Föreningen är välskött med god ekonomi och endast 3 Mkr i långfristiga skulder.

Föreningen har inte planerat någon avgiftsförändring

TV/Bredband: Com Hem (basutbud kabel-TV ingår i avgiften)
Parkering: I huset finns 19 garageplatser med separat kö där boende i huset har förtur. F.n. inga vakanser men heller ingen kö. kostnad  2 000 kr/mån för medlemmar.
Förråd: 2 st rymliga förråd

Gemensamma utrymmen:
- Tvättstuga med torkrum
- Cykel- och barnvagnsrum

Renoveringar

Utförda renoveringar:

2002: Nya balkonger. 2012: Nya balkonger gårdshus. 2002: Stambyte utav en av gatuhusets två stammar, den andra byttes troligen i början av 90-talet. 2010 ca: Stambyte gårdshus. 2016: renovering av garagetak och gårdsbjälklag. Hela innergården renoverades.

Hela lägenheten genomgick en total renovering 2016. Lägenheten är ursprungligen en 2:a (enl. mäklarbild) som gjorts om till en trevlig 3:a.

Kommande renovering:
- Det finns inga planerade renoveringar/arbeten i huset
- Föreningen tittar på möjligheten att omvandla en av lokalerna om ca 70 kvm till bostadsrätt
- Man tittar på att eventuellt dra in fiber i huset.

Planlösning

Välkommen till denna tilltalande lägenhet som erbjuder ett unikt boende i ett gårdshus på en av de mest eftersökta adresserna på Östermalm. Gårdshuset i direkt anslutning till huvudbyggnaden, tillsammans med den avskilda terrassen, skapar atmosfären av ett eget town-house. Lägenheten genomgick en minutiös renovering 2016 då inget lämnades åt slumpen. Under renoveringen genomfördes en ombyggnation från en 2:a till en 3:a vilket skapar en unik flexibilitet i boendeform på denna yta.

Hall Gårdshuset är en flygel till gathuset varför lägenheten praktiskt nås direkt från det gemensamma trapphuset. Stor och välkomnande hall med vita golv i ask, som är genomgående i hela lägenheten. Garderobsvägg med vita högblanka luckor erbjuder goda förvaringsutrymmen. Invid fönster med ljusinsläpp finns möjlighet för en mindre arbetsyta. I direkt anslutning till hallen nås gäst-WC, det mindre sovrummet samt vardagsrummet.  

Gäst-WC Liten gäst-WC med full funktion, helkaklade väggar i vitt med golv i vit och svart marmor. Hyllor av svart granit erbjuder möjlighet till förvaring.  

Sovrum Där det tidigare köket låg är nu ett mindre sovrum. Detta rum kan med fördel även användas som både arbetsrum eller walk-in-closet.  

Vardagsrum I vardagsrummet kombineras de sociala och praktiska ytorna i harmoni. Det snyggt platsbyggda köket i utsökt design samsas med vardagsrummet i ett. Det fullt utrustade köket optimerar form och funktion. Här finns en gasspis från italienska Lofra, beslag från Buster&Punch och kyl/frys från Smeg. Allt är smakfullt inramat med mässingsdetaljer samt en bänkskiva i mörk granit. I denna öppna planlösning ryms såväl vardagsrummet och matplatsen i ljuset från det stora fönstret mot gården.  

Master Bedroom Från detta stora sovrum i sobra kulörer erbjuds access både till badrum en-suite samt till den stora terrassen. Den omedelbara anslutningen till terrassen skapar en vilsam atmosfär i rummet. En fullstor dubbelsäng ryms jämte både garderober och skrivbord.   

Badrum en-suite Utsökt utformat badrum med hotellkänsla i direkt anslutning till master bedroom. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet, med golvvärme, är lagt med vit och svart marmor. I badrummet ryms stor duschyta med dusch i mässing, en komod med marmorbänk och handfat i emalj. I badrummet finns även en toppmatad tvättmaskin från Elektrolux. Det frostade fönstret tillsammans med infällda spotlights i taket skapar ett fint ljus i badrummet.  

Terrass Den ostörda terrassen om ca 11 kvm är inramningen av boendet i detta gårdshus. Här erbjuds möjlighet att kombinera avslappnad tid i loungemöbler med att odla växter. Möjligheten att grilla skapar ett extra uterum året om.

Allmänt om fastigheten

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Tv- internetutbud
Com hem

Energiprestanda
151kWh/m2,år kWh/Kvm och år

Byggnadssätt

Uppvärmning
Fjärrvärme

Fakta

Pris
6 495 000 kr //Hbj
Avgift
1 911 kr/mån
Adress
Grev Magnigatan 13,
114 55 Stockholm
Område
Östermalm
Storlek
Boarea: 55 Kvm
Antal rum
3 rum och kök, ursprunglig 2:a som byggts om till 3:a.
Våning
1 av 3
Hiss
Ja
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnadsår
1923-1924
Byggnadsår kommentar
Föreningens vackra hus uppfördes 1923-1924 av Gumpel & Bengtsson.