OBJEKTET ÄR SÅLT

Trasthagen 14, Trasthagen

- Lidingö, Trasthagen/Kottla sjön - Villa Gustafsborg - Sekelskiftesdröm -

Typ
Friköpt - Småhus
Antal rum
7
Boarea
107 Kvm
Biarea
30 Kvm
Tomtarea
1413 Kvm
Pris
12 450 000 kr

Anna Ski

Ansvarig Mäklare

Villa Gustafsborg är för er som söker två året- runt hus om 107 respektive 38 kvm. Här är det fridfullt och ni slipper bilar och avgaser. Här slipper ni grannar nära inpå. Och här slipper ni vardagens stress. Koppla av! Njut av ett varmt bad i den vedeldade tunnan eller ta ett kvällsdopp i sjön! Fastigheten inrymmer också ett andra boende. Perfekt för uppvuxna barn, svärmor eller varför inte en egen studio eller kontor.

Trasthagen

Villa Gustafsborg är för er som söker lugn och ro. Här slipper ni bilar och avgaser. Här slipper ni grannar nära inpå. Och här slipper ni vardagens stress. Koppla av! Njut av ett varmt bad i den vedeldade tunnan eller ta ett kvällsdopp i sjön!
 
Vi erbjuder er ett unikt liv mitt i ett naturreservat. Mitt i Bullerbyn. Fastigheten inrymmer även ett andra boende, med kök, bad, sovrum och vardagsrum med öppen spis. Perfekt för uppvuxna barn, svärmor eller varför inte en egen studio eller kontor. Annars hyr ni ut det tills barnen blir större.
 
Det tredje huset rymmer alltifrån ett extra gästrum/kontor till verkstad och förråd. Härifrån förser också bergvärmepumpen de båda husen med värme och vatten.
 
Den av syrén och höga staket inramade tomten ger er en insynsskyddad och samtidigt barnsäkrad miljö. Alla husen ligger listigt placerade i varje hörn vilket ger avskildhet men också en mycket större tomt. De dryga 1400 kvadratmetrarna känns som så mycket mer. Och vi hoppas att ni inte störs av att tomten formligen dränks av sol, från 9 på morgonen till 9 på kvällen. Blir det för varmt så leder stigen ned till bryggan och klipporna vid sjön.
 
Det romantiska gula, och nyrenoverade, sekelskifteshuset ligger ståtligt placerat med hela sin frodiga, blommande fruktträdgård framför sig med utsikt över Kottlasjön. Välkommen in! Här möts ni upp i en välkomnande hall, klinker med golvvärme, gäst wc med dusch. Vackert ljust, tidstypiskt kök med fönster i två väderstreck, trevlig bardisk, bra arbetsytor och stor matplats med härlig utsikt över den magnifika trädgården. Huset har även en andra entré som lämpar sig extra väl som groventré eller förråd.

Vardagsrum i öppenplanlösning med vackert ornamenterad braskamin från slutet av 1800-talet. De många fönstren ger härligt ljusinsläpp och vid utsikt över sjön. Vattenburen golvvärme i hela bottenvåningen tillsammans med bergvärmen ger en nästan oslagbar uppvärmningskostnad.

Den yteffektivt planerade övervåningen har, förutom de två sovrummen, också ett öppet barnrum/kontor som lätt kan konverteras till ytterligare ett sovrum. Ljust badrum med badkar, golvvärme och bra förvaring med en bländande härlig morgonsol. Från badrummet når du en smart planerad tvättstuga. Från det ena sovrummet kommer du ut till en stor altan med kvällssol som troligen kan byggas om till ett fjärde sovrum.

Trasthagen är en oas mitt på Lidingö, vid Kottlasjöns norra strand. Hela området byggdes i slutet på 1800-talet och rymmer endast ett fåtal fastigheter – flertalet som varit i familjernas ägo sedan byggnationen. Så en försäljning här tillhör ovanligheterna. Som ny ägare till Gustafsborg blir ni den nionde ägaren på över 120 år. Området är så unikt att filmbolagen gärna förlägger inspelningar här.
 
Och det bästa av allt. Du kan både ha kakan och äta den. Bo som på landet, fri från stress, med  15 minuter från Stureplan och pulsen. Om du behöver den!

 

 

 

· 

Läs mer om unik sekelskiftesvilla med sjönära läge.

Trasthagen är ett fantstiskt fridfullt och idylliskt område mellan Långängens naturreservat och Kottlasjön. En slingrande grusväg med vackra trähus och stora prunkande trädgårdar som i folkmun kallas Bullerbyn.

Fritt läge ned till sjön i naturreservatet som innebär att det aldrig kommer byggas där. Inte heller med strandskyddsregler. Invid husknuten har man Långängens natrurreservat som erbjuder milslånga motionsspår och skogens skafferi fullt av bär och svamp hösttid.

Sommartid kan ni välja att antingen ta ett dopp från bryggan alternativt de varma klipphällarna. Invid husknuten har ni fantastiska strövområden med milslånga motionsspår. Dessutom har ni skogens skafferi fullt av bär och svamp hösttid.

Mellan husen är det mycket god stämning och många trevliga omtänksamma grannar som bott här oftast hela livet och månar om byn.

I och med det skyddade läget passerar det max 20 bilar per dag och risken för inbrott är synnerligen låg då det inte finnsl någon flyktväg.

Med bil tar det ca 15 minuter till Stureplan men väljer man bussen har man i 8 minuters vacker promanadväg till närmsta hållplats.

 

 

 

 

 

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
4 263 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
LIDINGÖ 9:394

Boendeform
Friköpt - Småhus

Tv- internetutbud
Fiber finns i området

Pantbrev
4 st om totalt 7 225 000 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Villa

Uppvärmning
Bergvärme

Ventilation
Självdrag

Fasad
Trä

Tak
Tegel

Bjälklag
Trä

Stomme
Sten/trä

Grundmur
Natursten

Murstock
Murad

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp.

Plåtarbete
Lackerad plåt

Grundläggning
Torpargrund

Fönster
2-glas

Fakta

Pris
12 450 000 kr
Adress
Trasthagen 14,
181 41 Lidingö
Område
Trasthagen
Storlek
Boarea: 38 Kvm
Boarea: 107 Kvm
Biarea: 30 Kvm
Tomtarea: 1413 Kvm
Antal rum
7
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnadstyp
Villa
Byggnadsår
1888
Planbestämmelser
Detaljplan: Trasthagen (1996-02-01)

Driftskostnader

Värme: 18 500 kr/år
El: 8 204 kr/år
Vatten/Avlopp: 800 kr/år
Sotning: 500 kr/år
Samfällighet: 250 kr/år
Renhållning: 3 000 kr/år
Försäkring: 8 500 kr/år
Övrigt: 3 228 kr/år
Driftskostnader totalt: 42 982 kr/år
22074 Kwh för båda husen