Torsvikssvängen 23, Torsvik

Lidingö - Torsvik - 3:a med välbevarad charm - Balkong i söderläge utan insyn

Typ
Bostadsrätt - Lägenhet
Antal rum
3
Pris:
4 950 000 kr

Malin Thörn

Ansvarig Mäklare
Visning
  • Kontakta mäklaren för mer information om visning.

I gedigen och arkitektritad fastighet av Ancker-Gate-Lindegren finner man denna trevliga 3:a om 73,5 kvm med välbevarad charm. Här finns detaljer som burspråk, högt i tak och en rymlig balkong i söderläge med rofylld vy över grönska, utan insyn. Smakfullt, ljust och rymligt vardagsrum. Två bra sovrum. Ett trivsamt boende i eftertraktat läge med goda kommunikationer och närhet till det mesta. Gångavstånd till Lidingö Centrum, Torsviks Torg och härliga promenadstråk längs med vattnet.

Planlösning

Välkomna till denna trevliga 3:a med många originaldetaljer bevarade. Insynsskyddat läge med balkong mot fint grönområde och närhet till allt man kan önska sig.

HALL: Välkomnande hall med nyinlagd sisalamatta (2018) och nytapetserade väggar i vacker mönstrad tapet från Svenskt tenn (2018). Goda garderobsförvaringar och avhängningsmöjligheter. 

VARDAGSRUM: Stort och härligt vardagsrum med vackert burspråk mot grönområde. Fiskbensparkett i original och vita väggar. Plats för både soffgrupp och matplats för stort middagssällskap samt utgång till generös balkong i söderläge mot fint grönområde.

SOVRUM 1: Masterbedroom med inbyggd garderob. Tapetserade väggar i härligt och färgglatt mönster från Morris (2018). Parkettgolv. 

SOVRUM 2: Fint sovrum med utsikt mot grönområde. Parkettgolv och ljusa väggar. 

KÖK: Bra kök med goda förvaringsmöjligheter och bra avlastningsytor. Vitmålade orginalskåp med bänkskiva i trä och vitt kakel ovan. Induktionshäll, integrerad diskmaskin samt tvättmaskin. Matplats för 2-4 personer.

BADRUM: Badrum i blått och vitt med badkar. Fönster som ger ett ljust och fint badrum. Tvättställ med vit kommod och spegel ovan.

OMRÅDE: Torsvik är ett av Lidingös mest omtyckta och populära områden. Gångavstånd till Torsviks skola och förskola. På bekvämt avstånd finns Lidingö centrum och annan tänkbar service. Goda kommunikationer till Ropstens T-bana och med bil tar det ca. 10 minuter till Stockholms innerstad. 

Renovering lägenhet

2018 - Renovering av hall, tepetsering och sisal matta.

2017 - Ny ugn och spishäll. Samtliga ytskikt målade.

Föreningen

BRF Torsviggen är en äkta bostadsrättsförening med 90 lägenheter i Lidingö. Föreningen bildades år 1987 och har fått betyget A för år 2017 vilket innebär att föreningen har mycket god ekonomi.

Torsvikshöjden räknas idag som ett av Storstockholms klassiska bebyggelseprojekt från 40-talet. Husen ritades och projekterades av det mycket ansedda arkitektkontoret Ancker-Gate-Lindegren. Utformningen benämns nyrealism, med sadeltak och färgsättning i grått samt varma, starka nyanser av rött och gult. Lamellhusen putsades med tidstypisk grov spritputs och släta fönsteromfattningar, medan punkthusen utfördes med fasader i rött tegel. Bostadsrättsföreningens hus färdigställdes 1946 (portarna 13-33, fastighetsbeteckning Torsviggen 2), och kompletterades 1950 med den vinkelställda huskroppen (port 11, Torsviggen 3). Fastigheterna genomgick en omfattande renovering 1985-86, då bland annat stammar byttes, taket lades om samt fasader tilläggsisolerades och delvis putsades om. Lägenheterna ytskiktsrenoverades i sin helhet. Bostadsrättsföreningen Torsviggen bildades år 2000, Föreningen upplåter för närvarande 87 lägenheter med bostadsrätt och 3 lägenheter samt 9 lokaler med hyresrätt. 
Renoveringsbeskrivning
Gjorda renoveringar: 1986 Takomläggning, balkongrenovering, elstambyte, omputsning av fasad, rörstambyte.2003 Trapphusrenovering.2006-2007 Renovering av tak.2009-2010 Omputsning av fasad.2011 Tillsisolering av vinden, byte av flera torktumlare samt förbättrad ventilation i tvättstuggan. Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) genomförd och ny källardör till lokal installerad.2013 Nyanskaffning av samtliga portar, blästring av stenen runt portarna och målning av ett trapphus.2014 Dränering och renovering av stödmurar, omlägning av marksten, lagning afalteringen vid garagen, installattion av kodlås till portarna, föreningen har dragit in ledningar för fjärvärme.2015 Renovering av tvättstugan med nytt kakel, pumpgropar och nya tvättmakiner, torkskåp och torktumlare.
Gemensamma utrymmen: Tillgång till gemensamt cykelförråd, barnvagnsrum samt tvättstuga med separat torkrum i fastigheten. Grovsoprum med återvinning. 
Parkering: I föreningens fastighet finns 19 garageplatser. Separat kö till dessa platser. Gratis parkering på hela Torsvikssvängen dvs gatan utanför. 
Föreningens ekonomi
Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har mycket god ekonomi, se senaste årsredovisning.

Allmänt om fastigheten

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Tv- internetutbud
Com hem. Bredband 100Mbit/s.

Byggnadssätt

Uppvärmning
Fjärrvärme

Fönster
2-glas

Fakta

Pris
4 950 000 kr Högstbjudande
Avgift
3 235 kr/mån
Adress
Torsvikssvängen 23,
181 34 Lidingö
Område
Torsvik
Storlek
Boarea: 73.5 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Våning
2 av 3
Hiss
Nej
Byggnadsår
1946