OBJEKTET ÄR SÅLT

Söderliden 9, Skärsätra

- Lidingö, Skärsätra - Arkitektritad Familjevilla byggd 2014 - Separat lägenhet -

Typ
Friköpt - Småhus
Antal rum
11
Boarea
332 Kvm
Biarea
20 Kvm
Tomtarea
1093 Kvm
Pris:
18 000 000 kr

Anna Ski

Ansvarig Mäklare

Cecilia Mattsson

Reg. Fastighetsmäklare

Underbar arkitektritad villa i absoluta toppskick. Genomgående vackra materialval, härlig rymd och ett fantastiskt ljus präglar villan. Generösa sällskapsutrymmen, 6 sovrum, 4 badrum och bastu. Uppvuxen trädgård delvis nyanlagd med grusgångar, gräsmatta och en stor insynsskyddad altan. Låga driftskostnader.

Beskrivning

Underbar arkitektritad villa (tillbyggd 2014) med en totalyta på 352 kvm. Originalhuset byggdes 1921 och ritades av Jacob J:son Gate. Villan präglas av ett härligt ljus och en underbar rymd i både sällskaps - och sovrumsdelarna. Genomgående smakfulla materialval och vattenburen golvvärme i hela huset. Två fantastiska sällskapsrum i fil med direkt utgång till den insynsskyddade altanen samt ett separat bibliotek. Föräldrasovrum med badrum ensuite samt ytterligare 5 bra sovrum. Uppvuxen, insynsskyddad tomt med nyanlagda grusgångar, ny gräsmatta samt en 100-årig syrenhäck som omgärdar hela tomten. Villan har dessutom en separat lägenhet med egen entré i källaren. Hyrs ut idag. Biluppfart i granit med plats för 4 bilar. Byggrätten möjliggör uppförande av garage (bygglov krävs). Låga driftskostnader. Huset är byggt med helentreprenad av byggfirman Ddhus (www.ddhus.se). Centralt belägen med närhet till skolor, förskolor, Kottlasjön med dess underbara natur samt Skärsätra torg med bl.a Lidingö saluhall. Endast 5 minuters promenad till nya Lidingöbanan som på 10 minuter kommer till Ropsten. 

 Välkommen in i detta fantastiska hus med gammal charm men med moderna material.  Endast ett fåtal väggar samt källaren är kvar från ursprunget. Dessa är dock väl genomgångna och åtgärdade där behov har funnits. Genomgående vattenburen golvvärme och infällda spotlights i nästan varje rum.

ENTRÉPLAN:

HALL: Trevlig hall med platsbyggda garderober och grått Höganäsklinker på golvet.

BIBLIOTEK: Rymligt bibliotek med gröna väggar och vacker fiskbensparkett. Hel vägg med platsbyggda bokhyllor med skåp samt utgång till altan.

ARBETSRUM/GÄSTRUM:  Ljust hörnrum med fiskbensparkett och en platsbyggd garderob. Kan användas som både sovrum, arbetsrum eller läx/lekrum. Även bra för en barnflicka eftersom man har separat badrum och tvättstuga  bredvid.

BADRUM/TVÄTTSTUGA: Fräscht badrum/tvättstuga med fönster. Vita helkakalde väggar samt grå/vitt klinkergolv.Dusch med glasvägg, wc och handfat. Bra arbetsbänk i ek med tvättmaskin och torktumlare båda från Siemens.

GÄSTWC: Snygg gästwc med tapet från Zoffany och golv i carraramarmor.

MATSAL: Härlig matsal med dubbeldörrar ut till altanen. Fiskbensparkett samt inbyggda högtalare.

VARDAGSRUM: I fil med matsalen ligger vardagsrummet med vackert burspråk, fiskbensparkett, inbyggda högtalare och en murad öppen spis. Rummet har ett härligt ljusinsläpp med fönster i flera väderstreck samt utgång till altanen.

ALTAN: Generös altan med söderläge som nås både från matsalen och biblioteket. Altanens första sektion består av vacker glastäckt pergola och den andra sektionen är under bar himmel omgiven av platsbyggd planteringsbänk med rosor och murgröna.

KÖK: Stilrent, platsbyggt kök med gott om förvaring, bra arbetsytor samt separat matplats. Kökslucka med spegel och  bänkskivor i carraramarmor. Maskinell utrustning från Siemens och Ilve.

 

ÖVRE PLAN:

Hela det övre planet har vitlaserat/vaxat furugolv med breda tiljor.

ÖVRE HALL: Stor möblerbar övre hall, lek- och familjerum, med utgång till mindre balkong.

MASTERBEDROOM: Underbart ljust och rymligt sovrum med utgång till balkong. Tillhörande walk through closet med inbyggda garderober på båda sidorna och härligt ljusinsläpp.

BADRUM: I anslutning till masterbedroom stort och påkostat badrum med golv och väggar klädda i carraramarmor. Inbyggt badkar, separat dusch, bastu,  platsbyggd handfatskommod med dubbla handfat infällda i en carraramarmorskiva, wc och handdukstork.

SOVRUM 2: Stort sovrum med platsbyggda garderober och hyllor.

SOVRUM 3 & 4: Två lika stora sovrum med snedtak och tapet på väggarna.

BADRUM: Snyggt badrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Dusch med glasdörr, vägghängd wc och handdukstork.

KÄLLARE:

SEPARAT LÄGENHET: Mycket fräsch liten lägenhet som nås utifrån med egen ingång. Sovrum för dubbelsäng samt ett större rum med kök, matbord och soffa. Stort helkaklat badrum med dusch, vägghängd wc samt tvättmaskin och torktumlare.

FÖRRÅD: Rymligt förråd och teknikrum med klinkergolv som nås från ovanvåningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Driftskostnader

Nuvarande ägare består av tre vuxna (inkl.hyresgäst) och två små barn. De har en total driftskostnad på  46 883 kr/år som fördelas enligt följande:

Uppvärmning: 26 000kwh/år kostnad: 18 459 kr
Elnätskostnad: 9 350 kr/år
Försäkring: 12 470 kr/år. Ingår: Byggnad (fullvärde), stöld, läckage, frysning, läckage våtskikt/tätskikt, skadedjur, extra allriskförsäkring för drulle lösöre, drulle byggnad, reseskydd, rättsskydd, överfall. 
Sophämtning: 3 437 kr/år 1 ggr/ vecka.
Vatten/avlopp: 3 167 kr/år

Övrigt

Originalhuset ritades 1921 av Jacob J:son Gate. Tillbyggnaden ritad av Hans Osterman är färdigställd av nuvarande ägare. Byggbolaget Ddhus (www.ddhus.se) har byggt huset med helentreprenad. Slutbesiktning har genomförts och de fel som då upptäcktes skall åtgärdas innan 2015-09-30. Reklamationstid för entreprenaden gäller tom 2017-07-01 ( 2 år efter dess att slutbesiktningen ägde rum). Byggfelsförsäkringen ( med begränsningar enligt försäkringsvillkoren) gäller i 10 år från godkännandet för fel som inte kan reklameras till entreprenören.

Nuvarande ägare hyr ut lägenheten med hyreskontrakt på 1 år i taget med 3 månders uppsägning. Detta kontrakt kan förlängas om den nya ägaren önskar.  

Samfälligheter

Samfällighet Lidingö LIDINGÖ S:52
fnr_010232201

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, helårsbostad (220)
Byggnad, värde: 928 000 kr
Mark, värde: 3 884 000 kr
Summavärde: 4 812 000 kr

Taxeringsår: 2012
Byggår: 1921/2014
Värdeår: 1929

Boyta: 332 kvm
Biyta: 20 kvm

Grundkonstruktion: Tillbyggnaden har grundsula med torpargrund. Hela grunden är mekaniskt ventilerad med avfuktare. Lägenheten har en isolerad betongplatta och originaldelen är den gamla källargrunden.

Stomme: Trä/lättklinkerblock.
Bjälklag:Trä
Yttertak:  Bender Exklusiv 1-kupig lertegel
Fasad: Trä/puts
Fönster: 3-glas
Utvändiga plåtarbeten: Plåt

Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: Mekanisk ventilation med värmeväxlare
TV/Internet: Fiber
Centraldammsugare
Larm: Verisure

Dränering: Hela huset inklusive den stenlagda parkeringsplatsen är dränerat 2014.

 

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
4 812 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
NATTVIOLEN 14

Boendeform
Friköpt - Småhus

Tv- internetutbud
Fiber

Pantbrev
7 st om totalt 10 267 500 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Villa

Uppvärmning
Bergvärme

Ventilation
Mekanisk FX-ventilation

Fasad
Puts, träpanel

Tak
Enkupigt lertegel

Bjälklag
Trä

Stomme
Trä/lättklinkerblock

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Plåtarbete
Lackerad plåt

Grundläggning
Grundsula med torpargrund/betongplatta

Fakta

Aktuellt bud
18 500 000 kr
Pris
18 000 000 kr
Adress
Söderliden 9,
181 60 Lidingö
Område
Skärsätra
Storlek
Boarea: 332 Kvm
Biarea: 20 Kvm
Tomtarea: 1093 Kvm
Antal rum
11 rum och kök
Byggnadstyp
Villa
Byggnadsår
1921/2014
Planbestämmelser
Stadsplan: Skärsätraområdet (1959-01-16) (1959-01-16)
Servitut
fnr_010232201 Samfällighet Lidingö LIDINGÖ S:52

Driftskostnader

Värme: 18 459 kr/år
El: 9 350 kr/år
Vatten/Avlopp: 3 167 kr/år
Renhållning: 3 437 kr/år
Försäkring: 12 470 kr/år
Driftskostnader totalt: 46 883 kr/år