Herserudsvägen 6, vån 4 av 5, Torsvik

Lidingö - Hiertagården - Fin 2:a i toppskick - Livsstilsboende för 55+

Typ
Bostadsrätt - Lägenhet
Antal rum
2
Pris:
4 200 000 kr

Malin Thörn

Ansvarig Mäklare
Visning
  • Onsdag 26/1 11:30 - 12:00 Välkommen på visning

RING GÄRNA OM PRIVAT VISNING ÖNSKAS! Välkommen till detta trevliga 55+ boende! Välplanerad och fint renoverad 2:a om 62 kvm. Kök och stort härligt vardagsrum med utgång till trevlig balkong med sjöutsikt. Badrum med dusch och förberett för tvättmaskin och torktumlare. Från bostaden har man gångavstånd både till Torsvik centrum med livsmedelsbutik, restaurang, bageri, optiker, frisör, gym, apotek och utmärkta kommunikationer. Över gatan återfinns vårdcentral och tandläkare. Medlemmar i denna unika förening har tillgång till ett enastående "Klubbhus" med faciliteter som matsal, festvåning, bibliotek, pool, bastu, hobbyrum och gym. Ett fantastiskt boende för alla som har förmånen att vara 55 år eller äldre. Miljön är enastående med stor fin parkliknande tomt och härliga promenadstråk utmed Värtans vatten. Ett boende med möjligheter till en aktiv livsstil i en lugn och skön miljö, Välkommen hit!

Planlösning

Välkomna till denna trevliga och ljusa hörnlägenhet med fönster i två väderstreck som ger en ljus och trevlig lägenhet. Generöst vardagsrum med plats för stort middagssällskap i rummet. Kök med bra förvaring. Balkong med sjöutsikt. Genomgående ljusa väggar, ekgolv och fönsterbräden i ljus sten.

Hall

Trevlig hall med bra avhängningsmöjligheter samt en stor klädkammare i anslutning till hallen. 

Vardagsrum

Ljust och härligt vardagsrum med utgång till balkong med sjöutsikt. Plats för både soffgrupp och matplats om så önskas.

Kök

Fint kök i vitt med goda förvaringsmöjligheter. Vitvaror såsom kyl/frys, diskmaskin och spis. Köksbänk i rostfritt med vitt kakel. 

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbord.

Badrum

Badrum med dusch. Tvättställ med kommod i vitt och fint spegelskåp ovan. Förberett för tvättmaskin.

Bilplats

Föreningen disponerar 44 parkeringsplatser. Det finns alternativ med elstolpe (200kr/mån) samt utan el (100kr/mån) och möjlighet till carport (300kr/mån). Gästparkering med 3 gästparkeringskort ingår.

Föreningen

Klubbhuset - Samtliga medlemmar har tillgång till "klubbhuset" där flera sociala evenemang, klubbar och tid för tidsfördriv erbjuds. Matsalen har öppet dagligen för middag mellan kl 17-19 till en kostnad av 70 kr och det går bra för medlemmarna att medtaga egen dryck. Om man vill går det även bra att ta med sig maten hem. Biblioteket har en storbildsskärm och kamin med mysig soffgrupp. På övervåningen återfinns festvåning och samvaro rum samt expedition. I källarvåningen finns hobbyrum, pool, bastu och gym. Självklart finns hiss så att alla kan nå de gemensamma ytorna. Klubbhuset hyser även två kommersiella lokaler som idag är uthyrda till en frisör och en massageterapeut. Om vädret inte är det bästa så når alla "Klubbhuset" under jord genom ljusa gångkulvertar som förbinder samtliga föreningens byggnader. I källarplan finns även förråd och tvättstuga i nr 6 och 8 samt utgång till föreningens fina trädgård med boulebana.

 

Närhet till Torsvikstorg vid Lidingöbron. Här finns Lidingö Galleria med restauranger, butiker, mataffär med bra öppettider, apotek, frisör mm. I omedelbar närhet finns även bageri Gateau, gym, vårdcentral och tandläkare. Intill vattnet nedanför huset finns härliga promenadstråk längs vattnet. På kort avstånd ligger busshållsplats med utmärkta kommunikationer till Ropsten samt resten av Lidingö.

 

I Lidingö centrum finner man större utbud av butiker och restauranger som lätt når med en lätt promenad eller med cykel.

 

På några minuters gångavstånd ligger vackra Millesgården med sina fina utställningar samt en välsorterad delikatessaffär och restaurang med fantastisk utsikt över vattnet och Stockholm.

 

Bra centralt läge på Lidingö och smidigt att ta sig in till stan eller vidare genom Norra länken både norrut och söderut via E4/E18.

 

https://www.hiertagarden.com/valkommen/

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i källarplan Herserudsvägen 6 och 8. 
Klubbhuset med faciliteter - se rubrik Klubbhus. 
I föreningen finns två stycken gästlägenheter som går att hyra för besökande.

Till varje lägenhet finns ett tillhörande förråd om ca 6 kvm.

Renoveringar

Föreningen: Föreningen har inga större renoveringar inplanerade utan följer en upprättad underhållsplan som innefattar sedvanligt löpande underhåll.

Kommunikationer

Bussar

Busshållplats till Lidingö C finns i anslutning till Hiertagården. Till busshållplats för resa till stan med T-bana (Ropsten) är gångtiden några minuter. Bussarna går här mycket tätt då nästan alla bussar till/från Ropsten stannar vid Torsvikstorg (en hållplats från Ropsten och två till Lidingö Centrum).

För besökare till Hiertagården följ anvisningar vid Torsvikstorg till Millesgården som också ligger på Herserudsvägen men 400 m längre bort.

 

Tåg (Lidingöbanan)

Ett alternativ till buss är tåget som förutom att ansluta till T-banan vid Ropsten också med fördel kan tas åt andra hållet till ändhållplatsen Gåshaga, där båttrafiken till Stockholm eller ut till skärgården ansluter till Gåshaga Brygga.

Restaurang och festvåning

Restaurangen är öppen för medlemmarna och deras gäster. Den är vackert belägen med utsikt över Värtan och Stockholm och den serverar dagligen kl. 17-­­19 en tvårättersmiddag. Medlemmarna kan själva ta med sig vin och annan dryck. Här ordnas olika temamiddagar, t.ex. skaldjursfest, jaktmiddag och Mårten Gås-middag. Kuponghäften till ett rimligt pris köps på kansliet.

 

Festvåning och sällskapsrum finns i samma hus som restaurangen.  Medlemmarna kan disponera de vackra lokalerna utan kostnad för egna tillställningar och olika trivselaktiviteter (se nedan). Festvåningen är utrustad med en full uppsättning av glas, porslin och bestick och extra bord och stolar för det stora kalaset. I köket finns kyl/frys, mikro och diskmaskin. Köket kan användas för egen mat eller för att ta emot beställd mat från cateringfirma. En musik- och högtalaranläggning och ett piano finns tillgängligt.

Allmänt om fastigheten

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Tv- internetutbud
Fiber, ComHem

Energiklass

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Bostadsrätt

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)

Fönster
3-glas

Fakta

Pris
4 200 000 kr Högsbjudande
Avgift
5 943 kr/mån
Adress
Herserudsvägen 6, vån 4 av 5,
181 50 Lidingö
Område
Torsvik
Storlek
Boarea: 62 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Hiss
Ja
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Byggnadsår
1988