Solstigen 5, Herserud

Lidingö – Herserud – Paradvåning anno 1906 med trädgård och sjöutsikt

Typ
Bostadsrätt - Lägenhet
Antal rum
6
Pris:
12 450 000 kr

Anna Ski

Ansvarig Mäklare

Emma Bergsten

Mäklarassistent

Med Lidingös bästa läge, mitt mellan Lidingöbrofästet och Millesgården i ett vackert sekelskifteshus ligger denna paradvåning med både parkliknande trädgård och fantastisk sjöutsikt över Värtan. Våningen omfattar 207 kvm och upptar hela det översta våningsplanet i fastigheten. Från balkonger och salonger har man en milsvid utsikt över Stockholm med Kista och Stocksund i nordost och till Gröndal i sydväst. I parken växer fruktträd, ek, tall och en drygt hundraårig hästkastanj och om våren blommar hägg och syren. Området är mycket lugnt med liten genomfartstrafik och det är inte många meters gångavstånd till buss eller Lidingöbanan. I närområdet finns en större livsmedelsbutik, restauranger, konditori och gym. Förening med mycket god ekonomi.

Planbeskrivning

Pampig familjevåning i populära Herserud – Sekelskifte – Fantastisk sjöutsikt 

– 2 balkonger – Pendlingsläge invid Lidingöbanan – Förening med god ekonomi - Högt i tak (330 cm) 

 

LÄGENHET: Våningen upptar hela det översta våningsplanet i fastigheten.

HALL: Ljus hall med gott förvaringsutrymme. Ljusgrå kulör på tapet. Trägolv.

SÄLLSKAPSRUM: Tapet i ljus kulör, vit väggpanel. Fiskbensparkett. Två kattvindar med bra förvaringsutrymmen. Spröjsade dubbeldörrar som öppnar upp till en stor balkong med enastående obruten vy över Stockholms inlopp. Stuckaturer och högt i tak.

KONTOR/SOVRUM: Bra storlek med ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Vacker tapet. Fiskbensparkett. Fungerande öppen spis. Uttsikt över trädgård och Värtan. 

MASTER BEDROOM: Ljust och rymligt sovrum med dubbla spröjsade altandörrar som öppnar upp till balkong med utsikt över den insynsskyddade parkliknande tomten. Tapet i blåa kulörer.

SOVRUM 1 & 3: Två bra sovrum med plats för säng och skrivbord. Goda förvaringsutrymmen.

KÖK: Rymligt kök med gott om arbetsytor, separat skafferi. Matplats för 8 personer. 

MATSAL: Rymlig matsal med god plats för sällskap och stora fester. Härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier med enastående obruten vy. Fiskbensparkett, stuckaturer och väggpanel. Väggar genomgående ljusa kulörer.

 

KÄLLARE: Utrymmen gemensamma för föreningen, nyligen renoverade: Bastu, tvättstuga, spa, gästrum, pingisrum, förråd och cykelförråd. 

OMGIVNING: Parkliknande insynsskyddad trädgård. Uppvuxna träd som hästhovskastanj, goda lekutrymmen, flera sittgrupper. Fastighet med bästa läge på Lidingö i lugna villakvarter med omedelbar närhet till Stockholms innerstad, Lidingöbanan, promenadstråk och löpstigar utmed vatten, Millesgården samt utmärkta förskolor och skolor.

UPPVÄRMING: Bergvärmepump installerad dec 2016. Under jan – april 2017 halverad energiförbrukning jämfört med samma period föregående år. 

 

ÖVRIGT:

Säljaren av lägenheten disponerar dessutom ytterligare en bostadsrätt i fastigheten som erbjuds en köpare i ett separat avtal. Denna omfattar dels ett låsbart garage samt en parkeringsplats utomhus i anslutning till garaget. En köpare av denna lägenhet erbjuds dessutom att av bostadsrättsföreningen Härjedalen nr 14 förvärva råvinden inklusive tornet och inkludera den i bostaden. Den totala boytan ökas då med drygt 80 kvm. 

Bostadsrättsföreningen - Härjedalen nr 14:

Bostadsrättsföreningen bildades 1984 och har sedan dess förvaltat fastigheten i egen regi. I årsredovisningen finns intaget "10 år i sammandrag" av vilken framgår att föreningen visat överskott i stort sett varenda år och att avgiften idag är lägre än de var 2007. Åren 2005-2007 genomgick fastigheten en omfattande renovering från källare till tak och styrelsens bedömning är att under den kommande 10-års perioden den enda större åtgården som behövs är målning av yttertaket. Dessutom målning av ytterbågar i de fönster som vetter mot söder samt målning av köksentrén, vilket görs mer frekvent än vart tionde år. 

Föreningen sänker avgifterna med 15%, 2018. 

Under de drygt 30 år som förflutit sedan föreningens bildades har det varit mycket låg omsättning
bland medlemmarna. Denna lägenhet byter nu ägare för andra gången, i en annan har ingen försäljnings
skett och i en tredje har det varit ägarbyte tre gånger.

 

Allmänt om fastigheten

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Tv- internetutbud
Fiber

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Bostadsrätt

Uppvärmning
Bergvärme - installerad 1 dec 2016

Fakta

Pris
12 450 000 kr /högstbjudande
Avgift
6 832 kr/mån
Adress
Solstigen 5,
181 51 Lidingö
Område
Herserud
Storlek
Boarea: 207 Kvm
Antal rum
6 rum och kök
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Byggnadsår
1906