Vendevägen 19, Hersby

Lidingö, Hersby - Sekelskiftesvilla anno 1909 - Ritat av kända arkitekten Gate - Inomhus pool

Typ
Friköpt - Småhus
Antal rum
10
Boarea
445 Kvm
Biarea
80 Kvm
Tomtarea
1891 Kvm
Pris:
22 500 000 kr
Senaste bud
21 200 000 kr

Anna Ski

Ansvarig Mäklare

Malin Thörn

Fastighetsmäklare

Välkommen till ett mycket representativt och nyrenoverat sekelskifteshus anno 1909. Ritat av den kända arkitekten Gate. Huset ligger helt insynsskyddat på hörntomt. Många vackra detaljer. Fastigheten bjuder på ett fantastiskt ljus från fönster i alla väderstreck och disponerar en boyta om totalt 550 kvm och omfattar 10 rum fördelade på fyra plan. Tre rum i fil med vardagsrum, matsal och allrum. Ljust och rymligt kök. 6-7 sovrum. Inomhuspool i separat husdel. Nytt bergvärmesystem. Tomt om 1 891 kvm. Denna sekelskiftesvilla är ett av fåtal paradhus längs med Stockholmsvägen i populära Hersby med närhet till skolor, förskolor, kommunikationer och matbutiker.

Servitut

Avtalsservitut ledning mm, Förmån
01-IM4-63/13446 - 1

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 3 920 000 kr
Mark, värde: 6 000 000 kr
Summavärde: 9 920 000 kr

Taxeringsår: 2015
Byggår: 1909
Värdeår: 1929

Renoveringar

Genomgående renovering på 3 våningsplan. Alla ytor, nya golv/slipning av gamla parkettgolv. Helt nya badrum (3st). Dragning av nytt el. Nya stammar. Målning av köksskåp, nya påkostade vitvaror. Nya inomhustrappor.

Renovering på källarplan. Bygg av nytt sovrum. Nya ytor, nya golv. Ny tvättstuga med golvvärme. Dränering. Ändrad rumshöjd.

2002 - Ny fasad.

2005 - Nytt platsbyggt kök

2010 - Nytt tegeltak

2012 - Ommålad fasad

2013 - Genomgående renovering. Installation av larm, sensorer på alla våningar. Provtryckning av samtliga öppnaspisar.

2014 - Renovering av källarplan. Ny bergvärmepump och 2 nya borrhål, totalt 4 st. Ny accumulatortank.

2015-2017 Total ombyggnation i trädgården. Nya stenlagda murar.

Planlösning

Entréplan

Entré: Pampig entré med bra avhängningsmöjligheter, platsbyggd kläd- och skohylla. Fint stengolv i vitmelerat kakel vid entré och inre hall. Vacker öppenspis i inre hall och fin trappa som leder upp till övreplan.

Matsal, vardagsrum och tv-rum/bibliotek: Tre rum i fil med stora sociala ytor. Vackra fönster ut mot trädgården och fin fiskbensparkett genomgående i rummen. Matsal med plats för stort middagssällskap och vackert burspråk. Stort och ljust vardagsrum med plats för stor soffgruppsdel. Vardagsrummet ligger i fil med tv-rum. Tv-rum/bibliotek med platsbyggd bokhylla i vitt utmed hel vägg och vackert burspråk. Alla rummen har platsbyggda elementskydd.

Kök: Stort och härligt kök med plats för stor matgrupp. Platsbyggda köksskåp i vitt med svarta silestone bänkskivor. Vacker platsbyggt vitrinskåp med svart silestoneskiva. Nya vitvaror i rostfritt såsom nedsänkt spishäll, ugn, micro, värmelåda från Gaggenau och integrerad diskmaskin från Siemens. Kyl och frys från Husqvarna. Vinkyl från Miele. Kökskran från Grohe med inbyggd vattenkokare som ger kokande vatten. Gott om förvaring med rikligt med både skåp och lådor. Fint vitmelerat kakelgolv i kök.

Sovrum 5 och gäst-wc: Sovrum och gäst-wc i anslutning till entré. Stort och rymligt gästrum. Gäst-wc med ljusgrått klinkergolv och vitt kakel på väggar. Dusch och tvättställ med vit kommod. Spegel ovan tvättställ.

Våningsplan 1

Den vackra trappan leder upp till övreplan med utgång till stor terass. Terrassen har fantastisk utsikt över Hersby med sol från lunch till sena kvällen. Har plats för både soffgruppsdel och matplatsdel med grill.

På övre hallen finner man en fin öppenspis och genomgående fina ekplankgolv. Vackra detaljer bevarade som stuckatur och utsmyckade plafonder.

Masterbedroom: Härligt masterbedroom med walkin closet. Masterbedroom är ljust med fönster i två väderstreck. Walkin closet har två inbyggda garderober och klädställning längs helvägg. Mitt i rummet finner man en stor bänk med marmorskiva och bra lådförvaring. Utgång till fin balkong med vackert spröjsade pardörrar. Vitmålade furugolv i både masterbedroom och walkin closet. Walkin closet kan göras om till sovrum.

Kontor/sovrum 1: Kontor alternativt sovrum med fönster i två väderstreck. Ljust och trevligt rum med fönster ut mot trädgården.

Bad: Vackert och stort badrum i carraramarmor. Fristående badkar samt dusch. Dubbla handfat med vit kommod, spegelskåp ovan tvättställ. Två dekorativa glashyllor bredvid handfat. Spotlights i tak. Utgång till balkong.

Våningsplan 2  

Vitmålad trappa leder upp till det översta planet. Genomgående fint ekplankgolv.

Allrum: Ljusa toner. Två takfönster som skapar ett härligt ljusinsläpp. Tvättnedkast till tvättstuga.

Sovrum 3: Gulligt barnrum med ljusrosa och vita toner. Rymligt med plats för både säng, skrivbord och förvaring. Fin öppen spis. Bra med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och fin fönsternisch med platsbyggt skrivbord.

Sovrum 4: Fint pojkrum med snedtak och ljusblå toner. Plats för säng, skrivbord och önskad förvaring.

Badrum: Barnen har eget badrum på våningsplanet med vitt kakel och beiget klinkergolv. Dubbla handfat med kommod. Badkar och dusch. Handdukstork.

Källarplan

Sovrum 6: Ljust gästrum med plats för dubbelsäng och skrivbord om så önskas. Spotlights i tak. Inbyggda garderober

Allrum: Ljust allrum med spotlights. Ljusa ekplankgolv.

Tvättstuga: Ljus och stor tvättstuga. Ljusgrå klinkergolv. Utfällda spotlights i tak. Inbyggd förvaring. Tvättnedkast från varje våningsplan som leder direkt ner till tvättstugan. Tvättmaskin från Bosch och torktumlare från Miele. Vita garderober. Utgång till trädgård. Intilliggande förråd med nytt bergvärmesystem. Gott om förvaringsutrymme.

Gäst-wc: Wc, handfat med kommod. Klinkerplattor på golv. Kakel ovanför handfat.

Separat poolhus

Stor inomhuspool 5x10m med dusch, bastu och gym. Beiget klinker på golv. Ljusa toner. Stora fönster ut mot trädgården samt separat utgång till trädgården.

Garage

Stort garage om 50 kvm med bra förrådsutrymme. Uppfart vid hus samt garage, plats för två bilar.

Historia om Lidingö villastad

Lidingö villastad

Lidingö Villastad skapades i Hersby i början av förra seklet, då ett fåtal paradhus byggdes längs med Stockholmsvägen. Detta var den första villastaden som byggdes på ön. Man strävade efter hög kvalité och därav knöt man till sig flera topparkitekter. De vackra och högt belägna sekelskifteshusen omgavs av stora tomter för att ge ett imponerande intryck, vilket de gör än idag och de betraktas nu som "särskilt kulturhistoriskt intressanta" . Vi kan idag erbjuda ett av dessa få, unika och eftertraktade husen till försäljning.

Tomt

Härlig tomt med stenlagda murar längs med tomtgränsen. Tomt är uppdelad i tre nivåer med hjälp av terrasseringar. Plantering av ligusterhäck längs med tomtgränsen. Plantering av hortensior, syrener mm mellan terrasseringarna. Stora härliga gräsmattor.

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
9 920 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
VIDAR 10

Boendeform
Friköpt - Småhus

Pantbrev
16 st om totalt 14 411 000 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Villa

Uppvärmning
Bergvärme

Fasad
Puts och trä

Tak
Tegel

Bjälklag
Trä

Stomme
Trä

Grundmur
Betongsten

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Plåtarbete
Lackerad plåt

Fakta

Aktuellt bud
21 200 000 kr
Pris
22 500 000 kr //Högstbjudande
Adress
Vendevägen 19,
181 31 Lidingö
Område
Hersby
Storlek
Boarea: 445 Kvm
Biarea: 80 Kvm
Tomtarea: 1891 Kvm
Antal rum
10 rum och kök
Byggnadstyp
Villa
Byggnadsår
1909
Planbestämmelser
Tomtindelning: Vidar (1930-02-05) Detaljplan: Vidar 10 (1993-11-15)
Servitut
01-IM4-63/13446 - 1 Avtalsservitut ledning mm

Driftskostnader

El: 61 000 kr/år
Försäkring: 16 260 kr/år
Driftskostnader totalt: 77 260 kr/år
Bredband/tv, Telia. 6696 kr/år