Stockholmsvägen 68A, Hersby

Lidingö - Hersby - fantastisk vindsvåning i två etage i vackra Telefonvillan!

Typ
Bostadsrätt - Lägenhet
Antal rum
4
Pris:
13 750 000 kr

Charlotte Miöen

Ansvarig Mäklare
Visning
  • Torsdag 2/12 12:00 - 12:45

På de två översta planen i Telefonvillan ligger denna fantastiska vindsvåning med en golvyta om 150 kvm (BOA 118 kvm). Våningen karaktäriseras av ljus, rymd och vackra bevarade detaljer! Fantastiska, välvda fönster med korgmarkiser i söder. Vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning med en takhöjd om ca 5,2 meter och vackra takbjälkar. Kamin. Två bra sovrum, båda med platsbyggd förvaring. Stort badrum med tvättmaskin och torktumlare. Gästtoalett och vädringsbalkong. En trappa upp finns ett vackert sällskapsrum alternativt sovrum. Som enda bostad på översta planet har man hissen alldeles intill ytterdörren. Våningen är, med sitt höga läge, fri från insyn. Härlig trädgård med flera uteplatser, paviljong med grill och matplats för många. Parkeringsplats. Gångavstånd till Vallen, tennishallen, Klockargårdens skola, Lidingö centrum, vackra promenadstråk längs Kyrkviken, samt endast 7 minuter med buss till Ropsten. Ett unikt boende på Lidingö!

Rumsbeskrivning

Baseco ekparkett i vit hårdvaxolja, 205 mm, i hela våningen.

Entré och inre hall
Skjutdörrsgarderob för ytterkläder.

Sovrum ett och två
Hallen öppnar upp mot sovrum ett och två. Här finns platsbyggd förvaring och fantastiska, välvda fönster precis som i övriga rum på detta plan.

Badrum
Badrum med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Dusch med glasdörr. Handfat i kommod. Spegelskåp med belysning. WC. Tvättmaskin och torktumlare, Miele. Bra arbetsbänk. Säljaren tar med sig de två fristående byråerna.

Vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning.
Vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning med fyra välvda fönster med korgmarkiser. Kamin. Synliga takbjälkar och takhöjd om ca 5,2 meter. Platsbyggt sideboard/förvaring i vardagsrumsdelen. Vitt U-format kök med gott om bänkytor och förvaring. Diskho framför ett av de vackra fönstren. Häll, ugn, microugn, diskmaskin, hel kyl och hel frys, Siemens.

Gästtoalett
Gästtoalett med kaklade väggar och klinkergolv. Handfat i kommod. Spegelskåp med belysning. WC.

Vädringsbalkong

Trappa till övre plan
Trappa med avsatser.

Övre plan

Sällskapsrum/sovrum tre
Rum som i dag används som sällskapsrum men som även skulle kunna vara ett sovrum. Synliga takbjälkar. Putsad skorstensstock. Vackra räcken och öppning mot nedre plan. Liggande fönster i golvhöjd runt om. Två förråd.

Övrigt
Mekanisk frånluft i hela huset.
Öppen fiber.
Källarförråd.
En parkeringsplats tillhör bostaden.

BRF Telefonvillan

Fastigheten byggdes 1910 i nationalromantisk stil och är kulturmärkt exteriört. Telefonvillan var Lidingös första telegrafstation och ritades av arkitekten Ivar Callmander. Utöver telefonstation fanns här även telegramexpedition och postkontor. 

Lidingö Stads Stadsmiljöpris uppmärksammar god arkitektur och stadsutveckling för ett attraktivt Lidingö. Fastigheten Telefonvillans ombyggnation blev utsedd som en av tre finalister till Lidingös Stadsmiljöpris 2018 och nomineringen var: Telefonvillan har 2017 varsamt renoverats och byggts om till bostäder. Genomgående ett fint genomfört hantverk med hänsyn taget till de kulturhistoriska värdena. De gamla originalfönstren har sparats och renoverats till modern standard på ett föredömligt sätt och uppfyller dagens energikrav och bullerreducering.

Bostadsrättsföreningen Telefonvillan äger fastigheten och består av 6 lägenheter på adresserna Stockholmsvägen 68A och 68B. 

Det finns ett gemensamt cykelrum med separat ingång och ett styrelserum i källarvåningen.

Uppdateringar

2021
Byggnation av altan.
Nya utemöbler.
Textiltak till paviljongen.

2020
Laddningsboxar.
El till paviljongen.
Parkeringsskyltar.

Renovering/uppdatering i själva våningen

2019

Hela våningen målades om.
Nya lister.
Platsbyggd förvaring i sovrummen och i vardagsrummet.

 

Trädgård

Villaträdgård i lägenhetsformat mitt i Hersby

Den vackra trädgården som sträcker sig på tre sidor runt huset nyttjas av de boende. Det finns en paviljong med en stor grill som står redo för de boende att använda. Paviljongen kan också bokas om man vill bjuda in vänner på en privat tillställning. Det går också att enkelt sätta sig med en kopp kaffe i någon av fåtöljer som står uppställda på olika platser. Vita och lila syrener blommar på försommaren och det står en vacker pil på tomten. 

Föreningen har år 2021 köpt in nya gemensamma utemöbler till trädgården. Det har byggts en extra altan med soffor utöver paviljongen. 

Som medlem i föreningen förväntas man klippa gräset vid 3 tillfällen per år.

Det finns också en trädgårdsdag på vår och höst som brukar avslutas med gemensam grillning.

Föreningen anlitar snöskottning vintertid.

 

Allmänt om fastigheten

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Tv- internetutbud
Öppen fiber

Energiklass

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Bostadsrätt

Uppvärmning
Fjärrvärme

Fakta

Pris
13 750 000 kr /hbj
Avgift
5 746 kr/mån
Adress
Stockholmsvägen 68A,
181 42 Lidingö
Område
Hersby
Storlek
Boarea: 118 Kvm
Antal rum
4 rum och kök
Våning
2/3
Hiss
Ja
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Byggnadsår
1910
Byggnadsår kommentar
ombyggd till lägenheter 2016