OBJEKTET ÄR SÅLT

Björkhagsstigen 3, Ekholmsnäs/Björkhagen

- Lidingö, Ekholmsnäs - Björkhagen - Arkitektritad havs- & naturnära familjevilla -

Typ
Friköpt - Småhus
Antal rum
6
Boarea
170 Kvm
Biarea
34 Kvm
Tomtarea
1038 Kvm
Pris:
11 250 000 kr

Anna Ski

Ansvarig Mäklare
Visning
  • Kontakta Anna Ski: 0707 36 36 86, för mer information om visning.

- 20 min från Karlaplan - 4 sovrum - 2 badrum - Gästhus med kök & dusch - Öppen spis - Förråd -

Ekholmsnäs/Björkhagen


Natursköna Ekholmsnäsvägen leder fram till huset som är beläget på en hörntomt med en lummig allmänning alldeles utanför de genomgående stora fönstren.
Längre ner vid Björkhagsstigens återvändsplan tar en vacker hästhage vid innan man kommer ner till vattnet.
Stigen i skogen mittemot huset leder till en privat badstrand vid Kyrkviken, anlagt för ca 100 år sedan.
I området har vi också Björkuddens småbåtshamn.
Boende i området promenerar gärna till Långängens naturreservat och njuter av den goda maten på Långängen gård.
Många barn i området har lärt sig att åka skidor i Ekholmsnäsbacken där även Lidingö Slalomklubb håller till på vintrarna. När snön smälter så tar Ekholmsnäs Golfklubb vid med sin populära nio-hålls bana.
Promenerar man istället åt andra hållet kommer man snabbt ner till Gåshaga Brygga och den fina promenadstråken Gåshaga Strand. Där har vi restaurangerna Bryggan och Pier 16. På somrarna erbjuds barnen seglarkurs vid Gåshaga Brygga.

Området har flera populära skolor inom gångavstånd: kommunala Käppalaskolan och Ljungbackenskola samt privata Futuraskolan. Omåttligt populära Christinaskolan har också många elever från området. Dit tar det ca 10 min med bil. Finns även ett flertal välskötta förskolor.
Ytterligare ett trevligt inslag i området är Ica Käppala (ca 10min promenad) som erbjuder ett mycket fint sortiment av färskvaror, frukt och chark.

Området är rofyllt. Man lämnar staden bakom sig och känner att man har kommit till landet

 

 

 

 


 

Interiör

Arkitektduon Franson Wreland har skapat en alldeles unik villa, underbart belägen nära såväl badplatser och havsnära restauranger som Långängens naturreservat och Ekholmsnäs skidbacke/golfbana.

Den moderna skogsgröna ”ladan" är uppförd 2010 och ligger attraktivt på en fin plan och barnvänlig hörntomt. En arkitektonisk dröm med generösa ljusinsläpp, entrésolplan som medför en känsla av rymd och luftighet. Villan är välplanerad i minsta detalj och upplevs rymligare än sina 170 kvm.

På tomten finns också ett vinterbonat gästhus om 21 kvm, byggt 2013 med golvvärme, sovalkov, pentry, dusch och wc – perfekt för tonårsfamiljen eller barnflickan – samt ett vinterbonat förråd om 13 kvm.

Entréplan med stora sociala umgängesytor som stor matplats i köket och ett härligt sällskapsrum. Stora, fina ljusinsläpp som förstärker inne/ute-känslan. Det stilfulla och välutrustade köket med vitvaror från Smeg har gott om arbetsytor. Öppen spis i såväl sällskapsrum som kök. Härligt sällskapsrum med stora fönsterytor och full takhöjd till nock. Med sina ca 8 meter medför en fantastisk känsla av ljus och rymd. Rogivande, fint master bedroom. I anslutning till detta finns ett rymligt badrum med sobra stilfulla materialval. Dusch, wc, handfat. Golvvärme. Tvättstuga med tvättmaskin och tumlare från Miele.

Övre plan innehar 3 väldisponerade sovrum i fil samt ett trevligt allrum. Stort badrum med badkar, dusch, wc och handfat. Golvvärme och handdukstork.

Villan har genomgående vackra och tåliga mattlackade ekgolv med golvvärme och vita väggar. Gott om smarta förvaringslösningar. En fantastisk familjevilla i ett synnerligen lugnt, barnvänligt och naturskönt område.

Arkitektfirman Franson Wreland blev tidningen Residence 'Årets Arkitekt 2010'.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fastighet

Småhusenhet, helårsbostad (220)
Byggnad, värde: 3 067 000 kr
Mark, värde: 3 421 000 kr
Summavärde: 6 488 000 kr

Taxeringsår: 2012
Byggår: 2010
Värdeår: 2010

Fasad: Trä
Tak: Plåt
Plåtarbete: Lackerad plåt
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Betongplatta
Eldstad: Öppen spis
Ventilation: Värmepump med till- och från luft

Kommunalt VA

Egen borrad brunn i trädgården.
Vinterbonat förråd 13 kvm
*Ny kompressor till NIBE FIGHTER 360 installerad feb 2015. Se info nedan:
Utebelysning Ledino från Philips med livslängd på 20-25 år
8 st vägglampetter inomhus från Flux.
Underhållsfria aluminiumfönster
Ansluten till Telias Villafiber
Radonmätning är utförd


Möjlighet finns att bygga ut takkupor. ( Text från Boverket: Du som
har ett en- eller tvåbostad).


Bottenplatta 125kvm
Boyta entréplan: 107 kvm
Boyta övervåning: 60 kvm
Boyta gäststuga: 21 kvm

Info från Nibe:

Sänk dina uppvärmningskostnader med upp till 65 %

Med en frånluftsvärmepump tar du tillvara på den värmen som annars skulle försvinna ur ventilationen.  Frånluftsvärmepumpar är effektiva och ett bra alternativ till bergvärme. Enligt Energimyndigheten kan en frånluftsvärmepump spara dig upp till 65 % av uppvärmningskostnaderna. Vi erbjuder helhetslösningar för både utbyte och nyinstallation från marknadsledande Nibe, CTC och ComfortZone.

Nibe är Nordens största tillverkare av villavärmeprodukter och det vanligaste märket på frånluftsvärmepumpar i Sverige. En frånluftsvärmepump från Nibe ger dig god driftsäkerhet och användarvänlighet. Bland annat placerade Nibe F470 i topp Energimyndighetens senaste test.

 

Närområde

Ekholmsnäs/Björkhagen/Gåshaga är ett område inom stadsdelen Käppala på södra Lidingö i Stockholms län i Sverige. Området Gåshaga omfattar den ostligaste delen av södra Lidingö mot Hustegafjärden och Höggarnsfjärden. Gåshagas markområde närmast havet i den östra och nordöstra delen var under lång tid i stadsplaneringen på Lidingö förbehållet olika industrier och båtvarv med behov av kajanläggningar som kunde ta emot större fartyg, men har efterhand, genom avvecklingen av många företag i området norr om Lidingöbanan, bebyggts med flerbostadshus, radhus och friliggande villor.tockholms län i Sverige. Området Gåshaga omfattar den ostligaste delen av södra Lidingö mot Hustegafjärden och Höggarnsfjärden. Gåshagas markområde närmast havet i den östra och nordöstra delen var under lång tid i stadsplaneringen på Lidingö förbehållet olika industrier och båtvarv med behov av kajanläggningar som kunde ta emot större fartyg, men har efterhand, genom avvecklingen av många företag i området norr om Lidingöbanan, bebyggts med flerbostadshus, radhus och friliggande villor.

Spårvägslinjen Lidingöbanan för persontransporter på södra Lidingö till Ropsten har sin östra slutstation i området kallad Gåshaga brygga. Vägtrafiken är koncentrerad till Gåshagaleden som är södra Lidingös stora genomfartsled för vägtrafik. Spårvägen var tidigare klassad som järnväg och användes fram till 1982 också för godstransporter för industrierna vid Gåshaga med anslutning vid Ropsten till Stockholms järnvägsnät i Värtahamnen. Anslutning till spårvägsnätet fanns i Ropsten fram till 1967 och ny anslutning till Spårväg city planeras. Nattetid när Lidingöbanan inte trafikerar Gåshaga trafikeras sträckan Gåshaga-Ropsten istället av bussar. Gåshaga brygga trafikeras av skärgårdsbåtarna i Stockholms norra skärgård, exempelvis Waxholmsbolagets båtar och Cinderellabåtarna som har sina hemmahamnar i Nybroviken och vid Strömkajen utanför Grand Hôtel i Stockholms innerstad. Närmaste tilläggsplats vidare ut i Stockholms skärgård är Vaxholm.

Gåshaga består av områdena Gåshaga Pirar med flerfamiljshus och radhus, Gåshaga Strand med friliggande villor och Gåshaga Brygga med radhus. Hela området präglas av sin närhet till vattnet, med småbåtshamnar, pirar och badö.

Området började bebyggas 2000 efter omfattande saneringsarbete efter de oljeindustrier som legat här tidigare. Enda minnet av den industri som legat här finns nu i gatunamnen och en och annan rest i form av cisternvägg, pir, ankare och annat, som sparats för att ge området karaktär.

Gåshaga Pirar, som ligger efter hamnpromenaden, har på sommaren lite semesterortskaraktär. Man hör smattrande segel, ser skärgårdsbåtarna lägga till vid bryggan och barnen leka på sandstranden. På vintern njuter man av att se himlen rosafärgas över isigt hav.

I närområdet finns nöje i form av restauranger, vatten och grönområde. Gåshaga är barnvänligt, med skola och förskola, lekplatser, öppna grönytor och badstrand. Närmsta ICA-butik ligger ca 10 minuters promenad bort eller en hållplats bort med tåget. In till Stockholm kommer man med Lidingöbanan eller med Waxholmsbåten. Lidingöbanan är dock nu under ombyggnad och ersatt av bussar i tät trafik. När tågspåren är färdiga och nya tåg på plats blir det tyst och smidigt att ta sig in till Stockholm på det sättet. Waxholmsbolaget har snabba båtar in till Slussen och Strömkajen. Vintertid dock mest morgon in till Stockholm och kväll ut – populärt hos en del som föredrar att sitta i lugn och ro till jobbet med en kopp kaffe och morgontidningen!

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
6 488 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
KÄLLHAGEN 4

Boendeform
Friköpt - Småhus

Tv- internetutbud
Telias villafiber

Pantbrev
11 st om totalt 6 395 000 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Villa

Uppvärmning
Värmepump med till- och från luft

Fasad
Trä

Tak
Plåt

Bjälklag
Trä

Murstock
Tegel

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Plåtarbete
Lackerad plåt

Grundläggning
Betongplatta

Fönster
3-glas

Fakta

Aktuellt bud
11 000 000 kr
Pris
11 250 000 kr
Adress
Björkhagsstigen 3,
181 64 Lidingö
Område
Ekholmsnäs/Björkhagen
Storlek
Boarea: 170 Kvm
Biarea: 34 Kvm
Tomtarea: 1038 Kvm
Antal rum
6
Byggnadstyp
Villa
Byggnadsår
2010
Planbestämmelser
Detaljplan: Björkhagen (2004-09-02)
Servitut
0186-Q61A - 1 Officialservitut väg

Driftskostnader

Värme: 25 000 kr/år
Vatten/Avlopp: 4 000 kr/år
Renhållning: 3 000 kr/år
Driftskostnader totalt: 32 000 kr/år