Mittvägen 1K, 5 tr, Bergsätra

Lidingö - Bergsätra - Unik 3:a om 97 kvm - Milsvid sjöutsikt - Vacker fastighet anno 191

Typ
Bostadsrätt - Lägenhet
Antal rum
3
Pris:
5 950 000 kr
Senaste bud
5 700 000 kr

Anna Ski

Ansvarig Mäklare

Anna Ski

Reg. Fastighetsmäklare
Visning
  • Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen till denna unika och charmiga 3:a belägen högts upp i huset i gavel med utsikt i tre väderstreck, milsvid utsikt över Stockholms inlopp. Högt i tak, vackra spröjsade fönster, braskamin, ljus och välkomnande hall, sällskapsrum, matsal och kök i öppen planlösning. Separat sovrumsavdelning med två sovrum och rymligt badrum med dusch och kombinerad tvätt- och torkmaskin. Genomtänkt bra förvaring. Vackra mörkbetsade trägolv och fantastisk takbelysning. Flera gemensamma, möblerade uteplatser med utsikt mot Lilla Värtan och Stockholms stad. Hiss, barnvagnsrum, cykelrum, garage (finns att hyra) lekplatser. Lugnt och fridfullt läge med promenadavstånd till naturreservaten och Lidingö Banan, båtpendeln, skolor, förskolor, flertalet restauranger, saluhall, Sats och mycket mer. Varmt välkommen på visning!

Planlösning

Välkommen in i denna ljusa, charmiga gavellägenhet på 5:e våningen om 97kvm, belägen i en unik välrenoverad fastighet från 1914. Genomgående gedigna, mörkbetsade trägolv, högt i tak och genomtänkt belysning. 


HALL: Stor välkomnande hall med bra platsbyggd förvaring bakom vita skjutdörrar. Måttanpassad mörk sisalmatta. Säkerhetsdörr. 


KÖK/ MATPLATS: Kök i öppen planlösning mot matplats och vardagsrum. Vita släta köksluckor med god förvaring och bra arbetsytor med svart bänkskiva. Dubbla kyl/frys i rostfritt från Electrolux. spis/ ugn (Electrolux), micro (AEG) diskho (Smeg) och integrerad diskmaskin. Genomgående mörkbetsat trägolv och vita ytskikt. Spotlights på skena. Fönster i två väderstreck. 

 

VARDAGSRUM: Trevligt och ljust vardagsrum med fönsterkupor mot Stockholms inlopp som ger lägenheten ett härligt ljusinsläpp. Braskamin. 


SOVRUMSAVDELNING: Hall med högt i tak med två rogivande och trevliga sovrum samt badrum.


SOVRUM 1: Rymligt sovrum med fönsterkupor i två vädertreck. Flera garderober. Mörka väggar och mörkbetsat trägolv. Spotlights. 

 

SOVRUM 2/ ARBETSRUM: Arbetsrum med platsbyggd bokhylla och garderober. Ljusa väggar och mörkbetsat trägolv. Tre mindre fönster i fil. Möjligt sovrum. 


BADRUM: Vita helkaklade väggar och vitt klinkergolv med golvvärme. Duschkabin, handfatskommod med underskåp,  spegel och wc. Tvätt- och torkmaskin från samsung. Fönsterkupa mot Stockholms inlopp. 

 

OMRÅDE: Bergsätra är vackert beläget på en höjd i Skärsätra på södra Lidingö. Ett mycket omtyckt och lungt område nära naturreservat och Kottlasjön. Lidingötåget tar dig till Ropsten på ca 10 minuter och med bil tar det ca 15 minuter till Stockholms innerstad. I närheten finns en mataffär, restaurang och annan tänkbar service.

Förening

Välkommen till Mittvägen på Lidingö! 

 

Byggnaden ägs idag av Brf Röda Ugglan och har 58 lägenheter och 3 lokaler varav 2 hyrs ut till näringsidkare och en utgör samlingslokal för föreningens medlemmar samt fungerar även som en övernattningslägenhet som kan hyras av medlemmarna. Flera mysiga gemensamma uteplatser finns med fantastisk utsikt mot Lilla Värtan. Till föreningen hör även garage, cykelförråd, källarförråd och tvättstugor. Fin festlokal/ övernattningslägenhet finns att hyra för medlemmarna. I byggnaden finns också ett hobbyrum som kan användas av medlemmar vid mindre renoveringar och hobbyprojekt.

Bostadslängan 'Bergsätra' uppfördes 1914 med bostäder åt dem som arbetade på AGA. Arkitekten Erik Hahr ritade byggnaden som är ett uttryck för ett nytt socialt tänkande med målsättningen att skapa en god miljö med ljus och luft. Erik Hahr´s arkitektur var toppmodern vid denna tid och satte nya trender för bostadsbyggandet. I slutet av 1900-talet var fastigheten i mycket dåligt skick varför den totalrenoverades av JM 2001. I samband med renoveringen inreddes även vindsvåningen till lägenheter och trapphusen försågs med hissar.  

För mer information vänligen läs på föreningens informativa hemsida: http://www.rodaugglan.n.nu/

Allmänt om fastigheten

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Tv- internetutbud
Com hem

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Bostadsrätt

Ventilation
Självdrag

Fönster
2-glas

Fakta

Aktuellt bud
5 700 000 kr
Pris
5 950 000 kr eller högstbjudande
Avgift
5 517 kr/mån
Adress
Mittvägen 1K, 5 tr,
181 61 Lidingö
Område
Bergsätra
Storlek
Boarea: 97 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Våning
5
Hiss
Ja
Tillträde
efter jul
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Byggnadsår
1914
Byggnadsår kommentar
Renoverades av JM 2001